Educadores i educadors es formen en l’acció pastoral de les Plataformes Socials Salesianes

9 mayo 2022

Coordinadora Estatal de Plataformes Socials

l

El projecte educativo-pastoral i eines educatives pròpies, així com l'acompanyament a destinataris i educadors, han estat els grans blocs que han marcat aquests tres dies de formació.

Durant els dies 27, 28 i 29 d’abril, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes va celebrar la segona les Jornades de Coordinadors/es de Pastoral de plataformes socials. L’objectiu d’aquesta trobada, en què han participat 20 persones, és potenciar el desenvolupament d’habilitats i competències relacionades amb la Pastoral Juvenil Salesiana i la seva concreció als ambients de les entitats socials, pertanyents a la Coordinadora. De la mateixa manera, es fomenta l’intercanvi de bones pràctiques pròpies de l’acció pastoral en els ambients i es genera una reflexió sobre crear un marc comú sobre la intervenció pastoral.

El primer dia, el salesià José Luís Navarro va poder explicar com és el projecte Educativo-Pastoral i el camí evangelitzador socioeducatiu dels ambients salesians. Les jornades van continuar amb Koldo Rodríguez, que va concretar com ha de ser aquesta acció pastoral específica per a persones joves.

José Carlos Sobejano va poder ajudar a realitzar un esquema de com ha de ser el rol i el perfil del coordinador com a agent de pastoral; funcions, tasques i acompanyament de l’equip educador.

A la segona jornada, durant el dijous 28, José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, va poder acompanyar els participants durant la sessió del matí, i comentar quina ha estat l’experiència religiosa del grup, i com guiar i viure aquest procés personal. Paco Estellés i Conchi Muñoz, també van concretar durant la tarda com acompanyar aquest procés de creixement personal a destinataris del projecte i educadors d’entitats membre.

Per acabar les jornades, Paloma Montero de l’ONGD Jóvenes y Desarrollo, juntament amb Paco Estellés, van presentar la metodologia de l’educació per al desenvolupament i la proposta formativa per als objectius per al desenvolupament sostenible.

La jornada acabà amb unes sensacions molt positives i amb la certesa de continuar fent camí cap a una pastoral juvenil, que encarrila projectes de vida dignes i de qualitat per als nois i noies beneficiàries dels projectes socials salesians.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…