Innovació i sostenibilitat es donen la mà entre les destacades propostes salesianes a la fase final de l’EduCaixa Challenge

10 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

Una vintena d'alumnes salesians dels centres educatius de Rota, Barcelona-Sarrià, Alcoi Sant Vicent Ferrer i Avilés van presentar els seus projectes amb “impacte positiu per a la societat” i van gaudir de l'experiència juntament amb els tutors després d'assolir la fase final celebrada a la Ciutat Comtal.

Una vintena d’alumnes salesians dels centres educatius de Rota, Barcelona-Sarrià, Alcoi Sant Vicens Ferrer i Avilés van presentar els seus projectes al Campus EduCaixa Challenge 2022 del 4 al 7 de maig després d’assolir la fase final entre les 1.252 candidatures de 297 centres educatius d’Espanya i Portugal que aspiraven en aquesta edició dins dels quatre programes anomenats Joves Emprenedors, BeCritical, STEAMxChange i BigData.

La participació en aquest campus ja és un premi. L’alumnat ha pogut compartir tallers d’aprenentatge actiu, xerrades inspiradores i conferències formatives per perfeccionar el projecte abans de l’exposició davant del tribunal. La cirereta pot arribar el proper 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, data en què podran conèixer si opten al viatge formatiu a Silicon Valley que s’atorga als vencedors després d’una experiència que ha reunit a Barcelona 362 estudiants i 85 docents de les etapes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà procedents de 76 centres escolars amb l’objectiu de “desenvolupar projectes innovadors i sostenibles que impactin de manera positiva a la societat”.

Els participants salesians han complert el repte, emmarcats dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, gràcies a un ventall de propostes que n’han estat una bona mostra.

Els alumnes  de 4t de Secundària de Salesians Rota, Laura Martín-Bejarano García, Raúl Cuadro Herrera i Julia Bernal Pérez, juntament amb el seu tutor Emilio Ruiz, han format el grup que està darrere del projecte (Bio)lògica en què han proposat generar energia a partir de les deixalles orgàniques. El seu projecte es planteja com una solució a un problema tan globalitzat com la pujada de la llum o l’acumulació de residus.

D’altra banda, les estudiants de Batxillerat Internacional de Salesians Sarrià, Blanca Galera, Gemma Espinas, Adriana Sepúlveda i Tanya Shewak van participar amb el projecte Mental Health, que vol conscienciar la població de la necessitat de tenir cura de la salut mental, fins i tot quan no hi hagi cap problema diagnosticat.

El grup d’alumnes de 4t de Secundària del Col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer d’Alcoi, format per Carla Cantó, José Company i Inés Vilaplana, tutoritzats en aquest projecte pel professor de l’assignatura de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jorge Terol, van presentar el seu treball titulat ‘Serem capaços de trobar la solució a la fi del canvi climàtic al món?’l’objectiu del qual és buscar solucions i conscienciar sobre el canvi necessari.

Els tres equips de Salesians Avilés, han entrat a la final en tres reptes diferents: Be Critical, BigData i Steam. L’equip Today’s new news i si tot és fals? compost per Irene González, Mónica Gutiérrez, Laura García, Irene Fernández Pavesio tracta de conscienciar les persones sobre les “fake news”. El projecte “AirBENDERS: AIRES DE CANVI” format per Lucas Aranda, Paula Álvarez i Iker Camba tracta d’entendre la implicació que el Big Data té a la nostra vida quotidiana. Mentre que el repte “SIGUES GENIAL, SIGUES HEALTHY” ofereix la possibilitat de treballar segons el model d’Escola Oberta, integrant el cicle de recerca-acció a la formació científica dels seus estudiants, gràcies al treball d’Alejandro Álvarez, Andrea Méndez, Jorge López i Luz González.

Ara toca creuar els dits i esperar la qualificació final amb la ment posada en arribar fins a Califòrnia i visitar properament empreses com Google, Facebook o Apple, vivint una experiència acadèmicament única i enriquidora.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…