Salesians Carmona es prepara per a la inauguració del 125è aniversari

7 octubre 2022

Salesians Comunicació

l

El diumenge 9 d'octubre, a les 13.00, tindrà lloc l'eucaristia d'inauguració a l'Església de Santiago de la localitat sevillana.

Ja són 125 anys els que il·luminen la presència salesiana en la història de Carmona. És per això que, des d’aquest diumenge 9 d’octubre, a les 13:00, es donarà el tret de sortida a una celebració que té com a punt de partida l’eucaristia d’inauguració que se celebrarà a l’Església de Santiago de la localitat sevillana.

Cap al setembre de 1897 van arribar a la ciutat els salesians. Gràcies a la generositat de donya Dolores Quintanilla i Montoya, que va cedir una casa al carrer Paso de la Condesa, es van arribar a construir quatre classes en aquest primer immoble que va servir com a casella de sortida per a un projecte educatiu i pastoral que arrelaria i donaria fruit abundant.

Després d’una iniciativa d’Escoles Professionals de Santa Maria de Gràcia, no duta a terme finalment, els salesians aconsegueixen uns terrenys per a la seva nova escola. Serà al costat de l’església de San Francisco, on es desenvoluparà la tasca salesiana des del 1957.

Serà amb Antonio Gutiérrez com a director salesià quan s’inauguren les instal·lacions actuals de la casa salesiana de Carmona el 1970. Als afores, a la carretera de El Viso, zona d’expansió de la ciutat. La comunitat salesiana va deixar la ciutat el 1989, sent Carmona atesa posteriorment per la casa salesiana d’Alcalá de Guadaira i després pel Teologat i la casa inspectorial de Sevilla, així com la comunitat de Bartolomé Blanco.

Actualment, la casa salesiana imparteix educació infantil, primària i secundària. És molt valorada la tasca educativa d’aquesta presència a la localitat. No en va, són milers els antics alumnes carmonencs que han passat pels seus patis i que compartiran aquesta celebració durant els darrers mesos en els diversos actes després del llançament del logo del 125è aniversari.

Carmona és la primera presència salesiana de la Inspectoria Maria Auxiliadora que va cedir la seva tasca a un equip de seglars, educadors i animadors, que fins avui continuen compartint la missió salesiana. La tasca pastoral i educativa de la comunitat educativa de Carmona està deixant constància que l’esperit de Don Bosco continua present en aquesta terra andalusa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…