“Els Salesians Cooperadors són una força viva al món i em sento agraït per la seva vocació”

8 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

El Rector Major dels Salesians, don Ángel Fernández Artime, va tancar la visita a Espanya amb el seu pas per Málaga on va tenir l'ocasió de participar a l'Assemblea Provincial dels Salesians Cooperadors.

El Rector Major dels Salesians, don Ángel Fernández Artime, va tancar la visita a Espanya amb el seu pas per Málaga on va tenir l’ocasió de participar a l’Assemblea Provincial dels Salesians Cooperadors que es va desenvolupar a la Casa Diocesana d’Espiritualitat «San Manuel González». Aquesta trobada va comptar també amb la participació de Juan Carlos Pérez Godoy, conseller per a la Regió Mediterrània, Charo Ten, Inspectora de les Filles de Maria Auxiliadora, Fernando Miranda, proper Provincial per a la Inspectoria Maria Auxiliadora, Luis Fernando Álvarez, Delegat per a la Família Salesiana, Antonio Boccia, coordinador mundial de l’associació, i Borja Pérez, Conseller Mundial Ibèric.

“Us dono les gràcies per sortir de pressa, igual que Maria, a la trobada amb els altres per seguir Jesús”, indicava Mons. Jesús Catalá, Bisbe de Málaga, en la seva benvinguda a la casa, després de la pregària inicial, per cedir la paraula a Tomás Sánchez, director de la presència salesiana de Málaga, que agraïa l´assistència a aquesta terra dels més de 300 participants procedents dels centres d´Andalusia, Canàries i Extremadura.

Durant tota la trobada, on hi va haver un temps ampli de diàleg amb el desè successor de Don Bosco, don Ángel va remarcar la importància d’aquest grup amb arrels profundes. “Els Salesians Cooperadors són una força viva al món i em sento agraït per la vostra vocació i pel que sou dins de la Família Salesiana”, explicava per posar l’accent sobre diverses idees clau. “Els salesians cooperadors han de ser visibles. No sou forces vives a l’Església i a la Família Salesiana per estar a les sagristies. Aquest és el gran desafiament”, afegia.

També van tenir un lloc preferent els joves al diàleg amb un pensament sobre les seves principals preocupacions. “Tenim magnífics nois i noies, però el problema social és l’accés a la vida laboral. Obrir-los camí és el millor servei que podeu fer com a associació, amb ells”.

“Actualment tenim 1.147 presències, obres o serveis destinats als joves que més ho necessiten. Hi ha una cosa molt carismàtica en això. Vam néixer en un Oratori, però ens hem d’adaptar a les necessitats dels nostres temps”, insistia aportant algunes xifres i alertant sobre els riscos. «Correm el perill de creure que fer sempre el mateix és ser fidels al carisma. ¿No serà necessari de vegades desmuntar una tenda per muntar-la en aquell lloc on hi ha un jove que crida?».

També va tenir ocasió de respondre diferents qüestions, entre les quals va destacar la relació amb el Sant Pare. Els assistents van viure moments molt emotius al costat del Rector Major, com l’estrena de l’himne dels Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora, anomenat ‘Somniadors de vida’, a càrrec de l’autor Javi Bernal del centre de Rota, així com la celebració de 13 promeses a la Catedral de Málaga units a l’Església Diocesana en un marc incomparable, i el lliurament de les insígnies de plata a aquelles persones la fidelitat de les quals es reconeixia i agraïa públicament amb aquest gest.

Entre altres moments compartits van destacar les trobades amb responsables de la Família Salesiana o el moment «+ Que Art i Expressió» amb il·lustradors i músics cristians com Fano, Unai Quirós, Javi Bernal i Nico Montero.

Don Ángel no va voler deixar passar l’ocasió de trobar-se amb els joves, mitjançant el moment «Més que Família per a la joventut» amb la trobada amb nois i noies de les Fundacions salesianes amb què va tancar la trobada, i personalment durant el cap de setmana amb els animadors del Centre Juvenil  Francisco Míguez de Málaga, juntament amb el director de la presència Tomás Sánchez, on va tenir l’oportunitat de compartir una trobada propera i dedicar-li una de les frases més emblemàtiques: ‘Sou uns lladres. M’heu robat el cor”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…