Arriba la tornada al col·legi per a 91.700 alumnes de les escoles salesianes

13 septiembre 2023

Salesianos Comunicación

l

Els 137 centres escolars dels Salesians i les Salesianes a Espanya obren les seves portes en aquests dies per a acollir a un total de 91.700 alumnes, acompanyats per 6.500 professors.

La tornada al “col·le” ja és aquí. Després de les vacances d’estiu, al voltant de 91.700 alumnes tornen durant aquests dies a les aules dels 137 col·legis que els Salesians i les Salesianes tenen a Espanya. 6500 professors s’incorporen als seus llocs de treball per a preparar l’any escolar.

L’inici del curs 2023-2024 varia en funció de l’etapa educativa i de la comunitat autònoma, encara que es preveu que a mitjan setembre ja hagin començat les classes en tot el país. A Espanya, els Salesians i les Salesianes compten amb 137 escoles, a les quals acudeixen 91.700 alumnes, acompanyats per al voltant de 6.500 professors.

Entre els objectius de les Escoles Salesianes, està també potenciar la marca FP salesiana. Més de 16.100 joves es formen i aprenen un ofici en algun dels 64 centres salesians de Formació Professional, gràcies al treball d’uns 1.300 docents.

Les escoles salesianes treballen per adaptar l’estil educatiu-pastoral salesià al context actual. Un dels principals desafiaments és conjuminar innovació i inclusió. Mantenen com una clau educativa prioritària la formació de bons cristians i honrats ciutadans. La transmissió de l’Evangeli obre a la transcendència, promou valors cristians i fomenta la trobada personal de cada alumne amb Jesucrist. Igualment s’aposta per formar una ciutadania global, crítica, responsable i solidària.

D’altra banda, es pretén fomentar el desenvolupament de les intel·ligències i les competències en els alumnes a través de la implementació de metodologies educatives d’èxit, com l’aprenentatge cooperatiu, l’aprenentatge-servei, el treball per projectes, el pensament eficaç, les estratègies d’educació emocional o l’ús de les TIC, entre moltes altres.

Al costat d’aquestes línies de treball, sorgeix també la urgència de respondre a les noves necessitats educatives en la societat. «La presència d’alumnes d’altres cultures i orígens, les noves pobreses juvenils, la incidència educativa de «altres escoles» (amics, l’ambient, els mitjans de comunicació…) i la insuficient presència educativa de la família, configuren situacions que exigeixen originalitat i creativitat en l’acció educativa recolzada en el Sistema Preventiu de Sant Joan Bosco.

Per a poder afrontar tots aquests desafiaments, en els centres salesians es continua apostant per la formació permanent del professorat. Un any més, els docents encaren un nou curs amb la il·lusió de poder preparar als alumnes per a la vida, tal com voldrien Don Bosco i Mare Mazzarello.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocial
FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

Más de 130 trabajadores y trabajadoras de los proyectos sociales salesianos estaban convocados el viernes 13 de septiembre a la jornada de inicio de curso de la fundación FISAT Salesianos Social. La casa Salesianos San Juan Bosco acogió este encuentro que contó con...

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.