El grup de teatre Tesalín d’Alcoi celebra els 40 anys de teatre amb un programa especial

16 octubre 2023

El Nostre Ciutat / Salesians Comunicació

l

La gala inaugural tindrà lloc a finals del mes d'octubre, amb l'actuació de diferents grups locals de teatre infantil i el lliurament d'agraïments a les entitats i institucions que han col·laborat amb l'entitat al llarg de les quatre dècades.

El grup de teatre infantil Tesalín compleix 40 anys d’activitat sobre els escenaris i amb aquest motiu ha preparat una àmplia i variada programació que ha estat presentada als mitjans de comunicació. La gala inaugural tindrà lloc a finals del mes d’octubre, amb l’actuació de diferents grups locals de teatre infantil i el lliurament d’agraïments a les entitats i institucions que han col·laborat amb l’entitat al llarg de les quatre dècades.

Jorge Ponsoda, al capdavant del grup durant molts anys, va recordar que Tesalín va sorgir al curs 84-85 i que “al principi van ser 16 els nens que van mostrar la seva inquietud per fer teatre”. Va ser “la llavor que va donar poc després els seus fruits i va involucrar una desena de professors perquè el teatre tingués una continuïtat a l’escola”.

Rosendo Soler, director de l’obra salesiana a Alcoi, va apuntar que Tesalín no és fruit d’una casualitat, “doncs el teatre té una llarga tradició als Salesians, ja que és una herència que ens va deixar Don Bosco”. Don Bosco i la llarga llista de gent que ha estat al capdavant d’aquest col·lectiu i ha impulsat el teatre. “Sense ells, no hauríem arribat fins aquí”, va remarcar.

Per la seva banda, l’edil de cultura, Elisa Guillem, que va formar part de Tesalín a la seva infància, va dir que l’entitat “ha estat bressol de professionals que han triomfat al camp de la interpretació i Tesalín té l’obligació moral de continuar fent que molts nens recordin, quan siguin grans, les seves experiències sobre l’escenari”. És el cas del regidor d’educació, Alberto Belda, qui va assegurar tenir molt fresca a la memòria, com a record de joventut, “la meva participació en una representació amb el meu col·legi –Sant Antoni de Pàdua– al teatre Salesians”.

Noemí Fraj, presidenta del Tesalín, va avançar la programació de la temporada que inclou la citada Gala Inaugural (27 octubre), La cuna del Mesías (15 i 16 de desembre), El Jesuset del Miracle (26 de gener i 8 de febrer), Grease (17 de febrer), Musical Tesalín (31 de maig i 1 de juny) i un especial Cuna del Mesías com a tancament, el desembre del 2024.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…