Els educadors salesians aprofundeixen sobre la dimensió espiritual i pedagògica de Don Bosco

19 enero 2024

Salesians Comunicació

l

Després d'aquesta primera part de la formació en Espiritualitat Salesiana a Godelleta continuaran al mes de juliol amb el pelegrinatge a Torí.

Del 15 al 19 de gener la casa salesiana de Godelleta va acollir la primera part de la Formació en Espiritualitat Salesiana organitzada per la Delegació per al Carisma i la Missió Compartida en què hi han participat 38 educadors de diferents cases i entitats de la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX).

La Formació en Espiritualitat Salesiana (FES) vol oferir als educadors i personal de les cases i entitats salesianes una experiència formativa que ajudi a aprofundir en la dimensió espiritual i pedagògica de Don Bosco com a element sempre permanent de renovació actual a l’acció educativa salesiana. Per això des de la Delegació s’ha organitzat aquesta formació que té dues parts programades, una primera setmana de formació teòrica sobre salesianitat, realitzada aquest mes de gener, i una segona setmana amb el pelegrinatge als llocs salesians a Torí.

Els participants a la trobada es van acostar de la mà de diferents ponents a la figura de Don Bosco des de molts i molt variats punts de vista.

La setmana va començar amb una acollida propera on es va presentar la FES i la seva finalitat. Es va crear un ambient de família a través de diferents dinàmiques que van permetre aquest coneixement inicial dels uns i dels altres. Els participants van començar la segona jornada amb la visió històrica de Don Bosco que va recalcar la necessitat d’acostar-se a la seva figura de manera rigorosa i crítica, acompanyada del coneixement necessari sobre aquest binomi perfectament integrat que es dóna a l’espiritualitat cristiana-salesiana.

Aquesta jornada de treball es va centrar en el Sistema Preventiu buscant una necessària actualització de les seves claus fonamentals, a través de la seva aplicació i de comprendre la Pastoral Juvenil Salesiana i les seves dimensions a través de la construcció conjunta de la missió com a part fonamental a l’educació i evangelització dels joves avui.

La tercera jornada va voler acostar els participants a una visió pràctica i real d’Espiritualitat Salesiana aprenent des dels riscos de l’“avui” entre els joves del món actual i la nostra tasca, deixant la tarda per a una visita a la casa salesiana de Sant Antoni Abat de València, on es van presentar els projectes educatius de la Plataforma d´Educació Social de la casa, concloent amb la visita a la seu central de FISAT. Van acabar la darrera jornada amb una visió de la Congregació i la Família Salesiana.

En paraules dels coordinadors de la trobada, “ha estat una molt bona experiència formativa que té un potencial molt gran ja que vol posar un granet de sorra en aquest camí de creixement espiritual de salesians i seglars que comparteixen el carisma i la missió”.

La formació en espiritualitat salesiana conclourà aquest proper mes de juliol quan els participants pelegrinin a Torí el proper 29 de juny per recórrer els llocs salesians més significatius en la vida de Don Bosco. Aquesta segona edició continua sent una oportunitat formativa i vivencial per a educadors i personal, tant salesians com seglars, de la Inspectoria SMX.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…