Els Reis Mags es preparen per repartir il·lusió i esperança

28 diciembre 2023

Per Salesians Comunicació

l

Des de les cases salesianes es recolza un any més les Majestats d'Orient amb la recollida de joguines, la visita a residències de gent gran o centres de menors, o la participació en cavalcades com a iniciatives arrelades i compartides en aquestes dates.

La Família Salesiana viu un tancament intens de l’any i una obertura sempre il·lusionant. A les presències salesianes no es descansa preparant l’arribada de Sa Majestats els Reis Mags. Des dels diferents ambients es recullen joguines, es preparen paquets, es reparteixen regals i es visita els més necessitats. Antics alumnes, Associacions de Mares i Pares, Centres Juvenils, associacions esportives o les Plataformes Socials, entre els molts exemples, col·laboren amb les seves Majestats d’Orient aquests dies previs al 5 de gener com a ajudants dels patges reals per fer del Dia de la Epifania, una data entranyable i carregada d’il·lusió dins el Nadal Salesià.

Algunes de les cases salesianes on realitzen activitats especials per celebrar la visita dels Reis Mags són Algeciras, Antequera, Granada, Elche, Mérida, Alcoi, Utrera, Navas, Mataró, Borriana, Cádiz, Horta, Jerez Lora Tamayo, La Almunia, Sant Boi, Pizarrales, Puertollano, Carabanchel, Córdoba, Úbeda, València Sant Joan Bosco, Las Palmas, Palma del Río i Ciutadella.

Visita dels Reis Mags

Són moltes les cases salesianes que reben la visita dels Reis Mags o dels seus patges, és el cas de Huelva, Algeciras, Úbeda, La Línea de la Concepción, Jerez Lora Tamayo, València Sant Joan Bosco, Puertollano, entre d’altres, on visiten els més petits d’Infantil i Primària i els lliuren regals. A Úbeda a més l’Associació de Pares interpreta un teatre nadalenc, es visiten els pessebres de la ciutat i es canten nadales a diferents punts de la ciutat. A Badajoz els patges dels Reis Mags van lliurar les cartes als infants d’Infantil i van tornar uns dies més tard a recollir-les. El dia 5 a la tarda, l’Associació de Mares i Pares organitza la visita dels Reis Mags, que estan amb els infants mentre els adults es prenen una xocolata amb xurros.

Participació a Cavalcades

A salesians Sant Vicens Ferrer d’ Alcoi els antics alumnes acudeixen juntament amb els Reis Mags el dia 6 a l’Asil Sant Josep i al Centre Ocupacional Gormaget. El grup Scout Brownsea, en col·laboració amb l’Ajuntament, són els encarregats de preparar tots els patges que surten a la Cavalcada (la més antiga d’Espanya). La casa salesiana obre les portes per a aquesta iniciativa local, on la multitud de patges vestits de negre i vermell, es pinten, vesteixen i preparen per sortir al costat dels Reis Mags. Els diferents grups de casa (l’equip Atlètic Salesià, l’Associació d’Antics Alumnes, els Grups Scout) s’encarreguen de preparar tots els regals que pugen a les cases aquests patges durant la Cavalcada.

A Puebla de la Calzada han il·lusionat als avis de diversos centres de gent gran amb l’enviament de cartes de Nadal. Mentre que a Badajoz els grups del Moviment Juvenil Salesià fan visites a l’hospital materno infantil.

La casa d’Elx participa a l’organització del boat del rei Baltasar a la cavalcada de la ciutat. A més, visiten i ofereixen regals a la parròquia de l’Altet.

De la mateixa manera a Sant Boi es duu a terme la campanya ‘Cap infant sense joguina’, un projecte solidari sense ànim de lucre de l’obra Salesiana de Sant Boi que, des de fa 40 anys, reparteix joguines la Nit de Reis entre els infants amb més necessitats, que arriben fins a la campanya derivats pels agents socials del barri. Les famílies fan arribar les cartes, que són apadrinades per persones anònimes, que ajuden a repartir somriures la nit del 5 de gener. La darrera campanya va arribar a prop de 250 infants.

L´equip motor és un grup de joves que s´encarrega de dinamitzar i coordinar tot el procés. La participació a la campanya és molt àmplia, no es pot limitar a un únic grup. Res d’això no seria possible sense tots els col·laboradors, voluntaris, reis, patges, camells, padrins, que ajuden durant tot el procés amb un objectiu comú: seguir dibuixant somriures la Nit de Reis.

A Salesians Utrera, els alumnes de Batxillerat van participar en una bonica celebració a l’església on van dipositar els regals de Reis que rebran els nois de  Projecte Oberti  el dia 6 de gener, dins de la Campanya «Reyes  por la Paz». 

L´eix central d´aquests dies seran també les celebracions religioses. A diferents parròquies salesianes els feligresos participaran a misses el dia de la Sagrada Família el proper 31 de desembre i a la missa de l’Epifania el 5 i 6 de gener.

A les cases salesianes s’espera amb il·lusió l’arribada dels Reis Mags d’Orient per celebrar l’adoració al nen Jesús recent nascut que arriba per portar esperança als més necessitats.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…