L’enciclopèdia dels Bons Dies, un banc diari de materials per educar en valors

4 septiembre 2024

Per Salesians Comunicació

l

El sacerdot salesià José J. Gómez Palacios presenta diferents elements per educar humanament i cristianament cada jornada.

José J. Gómez Palacios presenta La enciclopedia de los Buenos Días, banc de recursos adreçat a persones que vulguin disposar de materials per educar en valors cada jornada. Va ser don Bosco i Mamá Margarita els qui van crear el costum d’acomiadar els nois de l’Oratori amb unes Bones Nits. Des de fa temps, aquest costum s’ha estès. I el que eren les Bones Nits s’han transformat en Bons Dies. Unes paraules breus a l’inici de la jornada per subratllar elements que contribueixin a educar humanament i cristianament.

Aquests materials, elaborats pel sacerdot salesià, ofereixen dotze possibilitats per a cada dia de l’any escolar, especialment adreçat a persones dedicades a l’ensenyament, la catequesi o l’educació.

Cada dia de l’any s’ofereix una portada del dia, una crònica de la humanitat, la secció ‘Ocurrió tal día como hoy’, dues narracions de saviesa, un diari de les curiositats, un personatge del dia, uns ressons de l’evangeli, el sant del dia, una pregària i pregària, la secció ‘Sabiduría de los pueblos’, autoajuda i bibliografia, entre d’altres. A més estan disponibles les actualitzacions de Temps Interior, Don Bosco i Las cosas de don Bosco.

 José Joaquín Gómez Palacios

Nascut a València, és sacerdot salesià. Intenta seguir les empremtes de Don Bosco en aquesta vessant del carisma salesià que és la bona premsa, compaginant la faceta d’escriptor amb la d’educador i docent.

En aquestes dates es compleixen 30 anys de la publicació dels dos volums «Buenos Días 1 y 2» (Editorial CCS), pioners en el gènere. Aquells llibres també van tenir gran difusió a Llatinoamèrica a través de l’editorial mexicana Gil Editores en successives edicions.

Ha publicat més de quaranta llibres, alguns a l’Editorial CCS. Les seves publicacions són pràctiques i creatives, i estan destinades a facilitar reflexió, acció i innovació als educadors i agents de pastoral: pedagogia, temps lliure, recursos pastorals, ecologia…

Des de fa més de dues dècades elabora els continguts de les agendes d’Educació de Primària i Secundària, que anualment publica l’editorial CCS; agendes originals amb profusió de curiositats i orientacions pastorals. És col·laborador habitual del Boletín SalesianoMisión Joven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…