Salesians Jerez Manuel Lora Tamayo i Salesians Monzón celebren les seves Jornades Tècniques de Formació Professional

1 febrero 2024

Comunicació Social / Salesians Jerez i Monzón

l

Per a tots dos centres, igual que per al conjunt d'escoles professionals salesianes, es posa en valor la importància d'una formació especialitzada i de qualitat la setmana en què es va celebrar la festivitat de Sant Joan Bosco que, a l'origen, va acollir a Torí als joves més vulnerables i els va ensenyar un ofici.

Durant aquests dies, Salesians Jerez Lora Tamayo i Salesians Monzón han dut a terme les Jornades Tècniques de Formació Professional a les seves localitats. A continuació, podeu llegir-ne tots els detalls.

Salesians Manuel Lora Tamayo celebra les seves XII Jornades Tècniques de Formació Professional

El centre educatiu Salesians Manuel Lora Tamayo va celebrar les XII Jornades Tècniques de Formació Professional, que van tenir lloc des del dilluns 29 de gener al divendres 2 de febrer de 2024.

Aquest esdeveniment el destaca com a referent en la formació professional, reconegut pels índexs d’inserció laboral, l’excepcional tracte a l’alumnat, la dilatada experiència professional i la relació sòlida amb les empreses del sector.‌

Les jornades s’estructuren en quatre grans blocs, oferint una àmplia gamma d’activitats per enriquir l’experiència educativa:

  • Ponències: Inclouen xerrades, col·loquis i demostracions d’empreses i especialistes relacionats amb els cicles formatius que s’imparteixen, incorporant casos reals de FP DUAL.
  • Concurs per especialitats «Construint Futur»: Centres d’FP de la província amb especialitats afins, participaran a l’esdeveniment permetent als estudiants i docents intercanviar metodologies i experiències, fomentant la col·laboració i l’aprenentatge mutu.
  • Visites Tècniques a empreses: L’alumnat explorarà centres de treball i instal·lacions d’empreses dels sectors vinculats amb els cicles formatius, analitzant i familiaritzant-se amb l’entorn real de treball.
  • Jornada de Convivència per Sant Joan Bosco: En honor al patró de la Formació Professional, l’alumnat compartirà una bonica jornada de lleure educatiu, on es pot conèixer millor, fer amistats i intercanviar impressions.‌

Actualment, el centre Manuel Lora Tamayo ofereix una varietat de cicles formatius, consolidant el seu compromís amb l’excel·lència educativa:

  • Grau Bàsic en Manteniment de Vehicles.
  • Grau Mitjà en Mecanitzat, Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització, Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, Soldadura i Caldereria, Instal·lacions de Telecomunicacions i Electromecànica de Vehicles.
  • Grau Superior en Robòtica i Automatització Industrial, Programació de la Producció de la Fabricació Mecànica i Assistència a la Direcció.

‌Salesians Manuel Lora Tamayo organitza aquestes jornades per promoure la formació tècnica integral i l’intercanvi de coneixements al camp de la Formació Professional. Amb una oferta formativa diversa, el centre es posiciona com a referent a la província, promovent valors salesians i preparant els joves per enfrontar els desafiaments del món laboral amb èxit.

Èxit en la inauguració de les Jornades Tècniques de Salesians Monzón amb la participació de D. Luis Mariano Mallada

Salesians Monzón ha celebrat les seves tradicionals Jornades Tècniques de Formació Professional (FP) coincidint amb la festivitat de Don Bosco, fundador i patró de la Formació Professional.‌

Aquestes jornades, que han esdevingut una sòlida tradició al llarg del temps, busquen fomentar la sinergia i enfortir les relacions amb el teixit empresarial local i el propi centre educatiu.‌

Dilluns va tenir lloc l’esdeveniment d’inauguració de les Jornades a càrrec de D. Luis Mariano Mallada, Director General de Planificació, Centres i Formació Professional del Govern dAragó. Va ser presentat per la directora pedagògica del centre, Dña. Anabel Novellón, i durant la seva inspiradora xerrada inaugural, Mallada va destacar la Formació Professional com una aposta crucial per al futur, ressaltant els valors de l’esforç i el treball com a fonamentals per construir un futur laboral prometedor.‌

A més, també ha destacat el fet que Aragó compta amb el mateix nombre d’alumnes matriculats a FP que a l’etapa universitària, dada que indica la importància de la Formació Professional a Aragó.‌

L’acte també ha comptat amb la presència del Sr. José Pedro Sierra, Diputat a les Corts d’Aragó.‌

A Salesians Monzón s’imparteixen diversos cicles formatius pertanyents a les famílies professionals de Fabricació Mecànica, Electricitat i Electrònica, Administració i Gestió i Sanitat. Amb al voltant de 700 alumnes, dels quals uns 250 estan matriculats a la Formació Professional en les seves diferents famílies, la institució es posiciona com a referent educatiu a la regió.‌

Durant les Jornades Tècniques, que es duen a terme enmig del desenvolupament de les classes normals, es plantegen diverses activitats enriquidores. Aquestes inclouen visites a empreses locals, xerrades tècniques, tallers pràctics, experiències compartides per antics alumnes de la FP, així com visites tècniques al Parc Walqa i a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

‌Les Jornades Tècniques de Salesians Monzón són un testimoni del compromís de la institució amb una formació integral i rellevant per a les demandes actuals del mercat laboral. La presència de D. Luis Mariano Mallada a la inauguració ressalta la importància estratègica de la Formació Professional en el desenvolupament acadèmic i professional dels estudiants.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…