Temps Interior ofereix per a cada dia de febrer el comentari a l’evangeli diari

1 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

El salesià José J. Gómez Palacios acompanya els lectors a l'inici de la Quaresma.

Al mes de febrer el salesià José J. Gómez Palacios acompanya els lectors a l’inici de la Quaresma, que serà el dia 14 amb el dimecres de Cendra. “Aquesta expressió recorda un antic ritual penitencial consistent a despullar-se de tota ostentació, vestir-se de sac i col·locar-se cendra al cap. Ni la penitència, ni la reconciliació, ni les pràctiques religioses han de ser motiu de tristesa” explica a Temps Interior.

Anima també els educadors a “fer de l’alegria un estil de vida per a aquesta Quaresma”, entenent l’alegria com un enfocament de la vida amb una visió positiva creient en les possibilitats de cada infant i cada jove, mirant aquesta espurna de bé que amaga cada persona al seu interior.

Al llarg de les seves pàgines Tiempo Interior aquest mes recorre llocs com Galilea, com la casa de Simón i Andrés, on residia la sogra de Pere a Cafarnaüm El llac de Genesaret o Mar de Galilea, les ciutats de Tir i Sidó, la Vall dels Leprosos, la Muntanya de les Temptacions, Cesarea de Filipo, entre altres llocs.

Temps Interior té una característica peculiar que li confereix originalitat: juntament amb reflexions teològiques i espirituals, aporta dades d’història comparada, arqueologia i ambient sociocultural de l’època en què va viure Jesús i els primers cristians.

Aquesta peculiaritat no és cap novetat. Així ho feia Don Bosco quan explicava textos de l’Antic i el Nou Testament. Recolzava els seus comentaris en dades extretes de Flavio Josefo, historiador contemporani a Jesús, i de l’extensa obra bíblica de benedictí Agustín Calmet.

Temps Interior també ofereix una profusió d’imatges bíbliques en alta resolució. Cada text de l’evangeli és acompanyat per la seva il·lustració corresponent, que en general presenta objectes, paisatges, usos i costums de la terra que va recórrer Jesús amb els seus deixebles.

Temps interior apareix el primer dia de cada mes en format PDF d’alta resolució: dos arxius mensuals, un per cada quinzena.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…