«Intenteu viure sempre el vostre ministeri com el que és, un servei»

13 junio 2023

Salesians Comunicació

l

Així es dirigia, als nous salesians diaques i capellans, el cardenal Cristobal López Romero durant l'homilia de les ordenacions que ha tingut lloc al Santuari de Maria Auxiliadora d'Atocha, dissabte passat, 10 de juny.

El passat dissabte dia 10, el Santuari de Maria Auxiliadora de Madrid acollia l‘ordenació sacerdotal de dos joves salesians i l’ordenació diaconal d’altres tres.

Els joves Diego Borbolla (Santander) i Luis Álvarez (Puertollano, Ciudad Real), procedents de la província salesiana Santiago el Mayor, seran ordenats preveres. Per la seva banda, Isrrael Hernández (Barcelona, Venezuela), Norbert Mamba (Mbuji Mayi, R.D. Congo) i Juan Carlos Aonso (Santander) rebran l’ordre del diaconat. Els dos primers pertanyen a la província salesiana Maria Auxiliadora, mentre que el tercer és de la província Santiago el Mayor.

A la seva homilia, el cardenal Cristobal López Romero, arquebisbe de Rabat afirmava: «Falten sacerdots que encoratgin el sacerdoci dels altres i els animin a exercir-lo i viure’l. El sacerdoci ministerial, allò que avui celebrem aquí, ha d’estar al servei del sacerdoci comú de tots els fidels. Ordenar-ne a 5 ha de servir per despertar el sacerdoci de 500, 5.000 o 50.000».

Els cinc joves salesians ordenats van escoltar aquesta reflexió i juntament amb ells els salesians que els han acompanyat, els seus familiars i una gran quantitat de membres de la Família Salesiana i joves que han volgut celebrar aquest important regal de Déu: « és un regal, un do exigent perquè és el do de donar i de donar-se. El sacerdoci no és una cursa, és un servei. No es pot veure com un objectiu personal», aclaria el cardenal.

 

«Sé de quien me he fiado»

El Cardenal Cristóbal López SDB, arquebisbe de Rabat, va presidir la celebració de l’Eucaristia i va imposar les mans sobre els nous preveres i diaques salesians. El lema de la celebració ha estat ‘Sé de quién me he fiado’ (2 Tim 1, 12), pres de la segona carta de l’apòstol Sant Pau a Timoteu.

Dos salesians més del Teologat de Madrid seran ordenats sacerdots aquest proper estiu a les seves províncies salesianes d’origen. Es tracta d’Emmanuel Lokossou, que rebrà l’ordenació a Parakú (Benín) el 5 d’agost, i de Paulin Kolani, que serà ordenat a Cinkassé (Togo) el 12 d’agost.

Salesians Diaques, Salesians Sacerdots

En acabar la seva homilia, Cristóbal López llançava dues preguntes: Els joves d’avui necessiten capellans a l’estil de crist i de Don Bosco? Els joves d’avui et criden a servir-los a través del ministeri sacerdotal? I el mateix els donava una resposta: «El meu consell és que sigueu salesians sacerdots. Sacerdots a l’estil salesià. Sacerdots com Don Bosco que ho era sempre i a tot arreu, que no es pertany a si mateix, que havia donat la seva vida als joves. I abans que salesians, cristians i abans, persones, éssers humans. Sacerdots al servei de les persones, disponibles per a la missió. Disponibles per construir el Regne de Déu».

Feia extensible la proposta a tota l’assemblea: «Tots som sacerdots i diaques Us convido a viure aquesta vocació amb les 4 F: la Fe, amb Fidelitat, per ser Fecunds, una fecunditat que ens porta a la Felicitat».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…