Joves, us heu inscrit ja al Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco?

4 julio 2023

Daniel Díaz-Jiménez Carmona

l

Doncs afanyeu-vos perquè el termini acaba el dilluns 31 de juliol! El tema és “L'amor construeix la pau i la solidaritat”. Els treballs audiovisuals finalistes optaran als premis que atorga l'organització.

El Festival Global de Cine Juvenil Don Bosco –o “Don Bosco Global Youth Film Festival” (DBGYFF) en anglès–, organitzat pel Sector per a la Comunicació Social de la Congregació Salesiana, segueix el seu curs, en els terminis establerts. A començaments del mes de juliol, l’organització continua rebent treballs audiovisuals, creats per joves del món que pertanyen a la Família Salesiana, de no més de 5 minuts de durada, i relacionats amb el tema d’aquesta segona edició: “L’amor construeix la pau i la solidaritat”. La data límit per enviar aquests treballs audiovisuals és el 31 de juliol inclòs. Posteriorment, el 24 de setembre de 2023 s’anunciaran els projectes finalistes i que participaran a la gran final d’octubre.

La celebració de la segona edició del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco tindrà lloc, en la fase final, el 13 i 14 d’octubre, a diverses ciutats dels 134 països on els Salesians són presents. El Festival, repensat específicament per als joves de la Congregació i de la Família Salesiana, vol ser un instrument al servei de la missió salesiana, i, per això, pretén reunir i implicar joves de totes les latituds perquè es converteixin en portadors de un missatge d’esperança i pau i siguin protagonistes del canvi que el món necessita. Està destinat a joves d’entre 14 i 25 anys, en dues categories: Junior, d’entre 14 a 19 anys, i Senior, de 20 a 25 anys.

Algunes condicions que l’organització estableix per presentar aquests curtmetratges se centren en que no hagin estat creats abans de l’1 de gener de 2022 ni haver estat projectats o difosos anteriorment, que no superin els cinc minuts de durada, que només es presenti una pel·lícula individualment al Festival o que sempre estigui relacionat amb el tema de l’edició, entre d’altres.

Premis

Els prestigiosos premis del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco són concedits per jurats d’experts que decideixen els guanyadors. El palmarès inclou les millors pel·lícules a nivell mundial, les millors pel·lícules a nivell regional i també les millors pel·lícules a nivell local.

Els Best Globals són els premis concedits als millors treballs audiovisuals del món. Es concediran 10 premis globals: 5 millors per a la categoria Junior i 5 més per a la categoria Senior.

Els Best Regionals són els premis concedits als 10 millors curtmetratges de cada regió. Els treballs es classifiquen segons les set regions en què els Salesians es divideixen al món: Àsia Meridional, Àsia Oriental-Oceania, Àfrica-Madagascar, Interamèrica, Con Sud d’Amèrica, Europa Centre-Nord i Mediterrani. Els 10 millors regionals de cada regió es repartiran a parts iguals entre les dues categories: 5 millors regionals júnior i 5 millors regionals sènior. Als regionals, seran un total de 70 obres premiades.

I, a nivell local, per cada 100 obres presentades al Festival per una inspectoria, l’equip local inspectorial selecciona 5 pel·lícules i concedeix 5 premis.

El Festival repartirà un total de 100.000 euros en concepte de Premis.

Contacte

Per a més informació, participar al Festival i mantenir-se al dia, pots visitar la web oficial: www.dbgyff.org o per a qualsevol dubte: dbgyffsocial@gmail.com

Per seguir a les xarxes socials:

https://www.facebook.com/DBGYFFIT

https://www.instagram.com/dbgyff/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

https://youtube.com/@dbgyffdonboscoglobalyouthf7648

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…