Una Comunicació Salesiana que ‘somia’ al costat de la xarxa de delegats

5 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

La trobada per a Salesians Espanya va congregar més d'un centenar de responsables de comunicació de presències i entitats per avançar en la reflexió i el treball conjunt.

La Delegació de Comunicació de Salesians Espanya, dins de la programació desenvolupada per al curs 2023-2024, va celebrar durant la jornada del 5 d’octubre la trobada online d’inici de curs amb els delegats locals de comunicació de les diferents cases de les inspectories Santiago el Mayor i Maria Auxiliadora i els referents de comunicació d’entitats salesianes, amb presència activa de les Federacions de Centres Juvenils, Plataformes Socials, ONGD, Edebé; entre d’altres.

Sota el lema ‘Un somni per a tu’ els equips de comunicació, coordinats pels delegats inspectorials, Javier Valiente i Carlos Martín, agraïen la tasca realitzada durant el darrer curs. També es va poder donar la benvinguda a les noves incorporacions locals i es va compartir algunes claus estratègiques per continuar fent passos en el treball en xarxa.

Salesians Maria Auxiliadora

A la primera part de la trobada es va acompanyar els delegats de comunicació amb menys de dos anys exercint la funció. Aquest grup, amb una vintena de responsables, van poder conèixer la composició de l’oficina de comunicació i la seva estructura, la importància del pla de comunicació, la proposta d’acompanyament des d’un itinerari formatiu, així com un repàs dels recursos disponibles principals.

També van tenir ocasió de fer la posada en comú de necessitats, així com la resolució de dubtes i conèixer de primera mà les opcions de visites d’animació.

Posteriorment, va tenir lloc la trobada entre tots els referents de delegats locals de Comunicació juntament amb entitats i ambients, amb més de 60 participants, que van poder posar en comú els objectius i l’estat de la renovació del pla de comunicació, les dates principals del calendari , el projecte interdisciplinar sobre comunicació per a centres educatius, el nou portal de formació, o eines com l’aparador de dissenys Canva.

El bloc d’avisos va acabar amb la presentació de l’informe de revisió de la campanya de preinscripcions ‘Molt més que una escola’, així com el diàleg amb Edebé, Salesians Social i Bosco Global.

Salesians Santiago el Mayor

Al mateix matí, però per un altre canal de Google-Meet, es connectaven els delegats i referents de comunicació de Salesians Santiago el Mayor. Després de posar la feina sota la protecció de Maria Auxiliadora, Javier Valiente, delegat inspectorial va començar presentant l’equip. Començant per la més recent incorporació de Carlos Sáenz, que fa dos dies que treballa a la delegació a Madrid després del seu pas per la Delegació de Comunicació de Maria Auxiliadora. Quatre blocs van centrar el treball del matí: presentació de l’organització de la comunicació a l’Espanya Salesiana i la Inspectoria mateixa. Informació dels diferents canals d’informació i les novetats que s’han engegat durant el curs passat, en col·laboració amb Salesians Maria Auxiliadora caminant cap a un equip únic. Es va parlar també de la imatge corporativa i de la importància de comptar amb un pla de comunicació a les cases.

El segon bloc de treball es va centrar a presentar les diferents eines de comunicació posada a disposició dels delegats locals i referents, fent especial èmfasi a l’aparador de dissenys Canva oferts des de salesianos.info.

La tercera part de la reunió es va centrar a presentar quina és la millor manera perquè els delegats locals es relacionin amb l’equip de comunicació i la proposta de consells per al desenvolupament de les seves funcions de comunicació a través dels canals de cada casa. relacions amb els mitjans de comunicació i amb les institucions.

Tancava la feina, Javier Valiente, posant sobre la taula les previsions informatives d’aquest curs escolar: la Visita Extraordinària de Don Fabio Attard, el Capítol Inspectorial, el llançament del musical “Sueños” de Toño Casado i la presentació de la X Jornada Salesiana de Comunicació.

10a Jornada de Comunicació

Totes dues delegacions van deixar per al final la presentació d’aquesta X Jornada que s’enfocarà a l’ús de la intel·ligència artificial a nivell comunicatiu, educatiu i pastoral. Tindrà lloc els dies 29 de febrer i 1 de març de 2024.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…