La Festa de la Comunitat Inspectorial 2024 mostra la rica herència del carisma salesià

17 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

Durant el matí del 17 de febrer va tenir lloc a València Sant Antoni Abat la celebració de la Festa de la Comunitat Inspectorial de Salesians Maria Auxiliadora, una de les dates més significatives del calendari, ja que serveix per homenatjar els germans i cases que celebren aniversaris.

Aquesta desena edició, després de les celebrades a València-Sant Antoni Abat, Utrera, Villena, Barcelona-Horta, Sevilla-Trinidad, Málaga (per partida doble) i Barcelona-Martí-Codolar, es va desenvolupar de nou a la presència valenciana del carrer Sagunt per reunir els assistents al voltant de la figura de l’Inspector i celebrar una trobada de família entre comunitats.

En l’obertura, Jordi Lleixà, delegat de Pastoral, ha destacat que «aquesta cita serveix per agrair aquella primera llavor sembrada i acompanyada des de fa 125 anys a la ciutat, a més d’altres punts del territori inspectorial». «Al llarg de tants anys i moments trobem rostres, testimonis, històries i persones que ens parlen de lliurament, generositat, amor als joves i confiança en Déu i en l’Auxiliadora. Estem agraïts per tanta vida lliurada, que adquireix rostre en totes les persones que al llarg d’aquests anys han escrit aquesta història», explicava sobre el sentit d’aquesta trobada. Posteriorment van arribar les paraules de Santiago Muñoz, director de la casa salesiana amfitriona, que donava la benvinguda als assistents. «Aquest dia ens inspira a seguir endavant amb passió i compromís», compartia.

Molts dels participants acudien a aquesta trobada després de compartir durant els dies previs la reunió de directors a Godelleta, per la qual cosa la festa es va viure com la cirereta a uns dies de família que van culminar amb aquest homenatge a disset salesians que en compleixen 25, 50 i 75 anys d’ordenació sacerdotal o professió religiosa i a les cases de Ciutadella, Montilla, Rota i Martí-Codolar que celebren els seus 125 o 75è aniversari.

Vídeo aniversaris de Martí-Codolar, Rota, Montilla i Ciutadella

Vídeo 1949

Vídeo 1974

Vídeo 1999

Els assistents van poder visionar diferents peces audiovisuals que van situar l’esdeveniment en el context de les diferents efemèrides i van portar els assistents a un recorregut per 1999, 1974 i 1949. Posteriorment, els homenatjats van tenir ocasió de recollir l’aplaudiment i el reconeixement de la comunitat inspectorial.

«Anem creixent, anem acumulant experiència, però tots anem configurant ‘allò que som’ i allò que Déu ha somiat que siguem. Gràcies a Déu, gràcies a vosaltres, els sdb i els laics presents aquest dia, als que ens segueixen des de la distància. A uns i altres que omplen de sentit la tasca que es realitza a cada casa. Sou el rostre d’un somni que cada dia es fa més gran amb l’ajuda i la protecció de l’Auxiliadora», explicava.

A la conclusió es va posar el colofó a la jornada amb la tradicional foto de família davant de la façana del rellotge que presideix el reconegut pati salesià.

Darrere d’aquest acte fratern carregat d’emocions va començar la solemne eucaristia, presidida pel mateix Inspector i acompanyat per un nodrit grup de concelebrants que estaven encapçalats pels germans que celebraven els seus aniversaris i el Consell Inspectorial. Aquest moment es va aprofitar per presentar els joves salesians en formació que, després d’escriure la seva carta, en aquest acte se’ls acollia oficialment al prenoviciat.

Acte homenatge | Festa Inspectorial

Eucaristía | Fiesta Inspectorial

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…