Nova edició del Projecte NEU de Fundació Magone

7 marzo 2024

Fundació Magone

l

Un esforç continuat per fomentar la inclusió i el diàleg intercultural en diferents territoris.

Una iniciativa que cerca acompanyar a adolescents i joves, de diversos orígens culturals i nacionals, generant espais de relació i diàleg, per facilitar el seu desenvolupament com a agents educatius de sensibilització i transformació socials.

El Projecte NEU, el qual ja ha demostrat ser un catalitzador per a la cohesió social, ofereix una experiència única on les persones participants poden explorar i abordar qüestions relacionades amb la diversitat, la convivència o l’impacte que tenen els estereotips i els prejudicis culturals sobre la ciutadania.

Un dels seus trets característics és la participació juvenil, amb el protagonisme dels i les joves en el propi procés de canvi personal i amb el seu lideratge en accions comunitàries, que promouen la intervenció sobre realitats que atempten contra els drets humans, des del seu entorn proper. A través de sessions de formació, intercanvi i acció educativa, com és el cas del Servei Comunitari amb alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut Itaca de Sant Boi de Llobregat; sessions de reflexió, debat i creació audiovisual, amb la participació en la Mostra de Cinema i Convivència, de la mà de Kineia audiovisuals i l’Ajuntament, que enguany aborda els Racismes com a temàtica principal; de metodologies vivencials i transformadores vinculades al teatre fòrum o teatre de l’oprimit i a la creació col·lectiva,  com les peces realitzades amb el suport del Colectivo de Mujeres de Matagalpa, metodologies que es mantenen; les i els joves participants, parteixen de les seves experiències i vivències personals, i tenen l’oportunitat de conèixer la realitat cultural dels barris on viuen i explorar models d’inclusió, diàleg i intercanvi.

Amb aquesta nova edició, el projecte cerca ampliar la seva influència en el territori, amb el treball en xarxa amb altres entitats i associacions que comparteixin els mateixos valors d’inclusió i diversitat.

El Projecte NEU, es de desenvolupa també a les ciutats de Girona, Lleida, Mataró i Sant Boi de Llobregat, de la mà de les Plataformes d’Educació Social Salesianes, ampliant així la cobertura i l’impacte en comunitats diverses. I és possible, amb el cofinançament del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i la Unió Europea*, reforçant així el compromís de les Institucions per la promoció de la inclusió i la convivència, i amb el suport de la CEPSS, i de tota la xarxa d’entitats i Ens locals.

En un moment on les tensions socials sovint generen crispació i divisió, iniciatives com el Projecte NEU posen l’accent en la importància de l’educació, la participació i l’acció comunitària com a eines fonamentals per a construir societats diverses, justes i cohesionades. Esperant continuar inspirant i motivant a d’altres joves a qüestionar-se el món que els envolta, i a treballar per a construir un millor present i futur, amb justícia i igualtat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
Narradores de vida

Narradores de vida

“Si yo supiera decirle esa palabra que le sacara de su angustia, si se mirara como yo le miro, si viera cuánto potencial tiene…”. Son palabras de J.M., un profesor que ha iniciado la tarea de formarse para acompañar a sus alumnos. Cada día ve crecer en las aulas...

ActualidadFamilia Salesianassm
«Acompañaremos con entusiasmo las alegrías y los desafíos de la vida consagrada y de los movimientos apostólicos»

«Acompañaremos con entusiasmo las alegrías y los desafíos de la vida consagrada y de los movimientos apostólicos»

Ante su nombramiento en el Vaticano, el cardenal Ángel Fernández Artime expresa sus primeras impresiones como Pro-prefecto del Dicterio Vaticano para los Institutos de Vida Consagrada y las Sociedades de Vida Apostólica (DIVCSVA).