‘Feminae’ arriba a València

4 junio 2024

Per Misiones Salesianas

l

La mostra fotogràfica d’Alfons Rodríguez i Missions Salesianes retrata la vida de dones de tot el món i es pot visitar a València del 4 al 27 de juny

Feminae. El Món en femení és una exposició fotogràfica de MISSIONS SALESIANES amb imatges del foto-periodista Alfons Rodríguez. Des del 4 al 27 de juny, la mostra es podrà visitar en la Casa de la Dona de Paterna de 9:00 a 13:00 h. de dilluns a divendres, i dimarts i dijous de 17:00 a 19:00 h.

La mostra retrata la vida de dones dels cinc continents. Dones que lluiten cada dia per obrir-se camí i millorar la seva vida i la dels seus. Son dones que estimen, sofreixen, odien, cuiden… i que s’enfronten al futur amb dignitat. “Son exemples de vida i, alhora, representen a dones anteriors, presents i futures”, explica Rodríguez.

L’autor de la mostra, Alfons Rodríguez, amb una trajectòria professional de més de 25 anys, ha treballat en més de 100 països de tots els continents. En els seus treballs, principalment d’un marcat caràcter social i antropològic, observa les dues cares del nostre món: bellesa, esperança i bondat enfront a horror, desànim i maldat. La seva obra ha sigut premiada internacionalment i publicada i exposada a América, Àfrica, Europa i Àsia.

Amb 33 imatges de dones, l’exposició fotogràfica mostra la diversitat i la resiliència de les dones de tot el món. “Son mares, son cuidadores, son treballadores, son professionals… Son Feminae”, diu Mariano García, responsable del Museu Missions Salesianes sobre aquesta exposició que a més recull el treball que Missions Salesianes fa per a enfortir el paper de la dona en el món i trencar amb les bretxes de desigualtat.

Els missioners salesians treballen en més de 130 països dels cinc continents en la formació de les dones per a crear lideratges locals que formin a altres dones en altres pobles en temes tan importants com l’alfabetització, la higiene, les cures de l’embaràs, la criança dels nens…

Des de MISIONES SALESIANAS, expliquen que volen «que les dones tinguin veu i participin en la presa de decisions. I per a aconseguir-ho, l’educació és una de les claus per a superar les diferències entre homes i dones. La vida d’una dona que té accés a l’educació no té res a veure amb la d’aquelles que n’estan privades d’aquest dret universal. Una nena que estudia es casarà més tard, tindrà menys fills, donarà una millor atenció i alimentació a la seva família i participarà de manera més activa en la seva comunitat. L’educació trenca el cercle viciós de la pobresa. La formació i la independència econòmica de les dones son dos factors fonamentals per aconseguir el desenvolupament de les comunitats en la que viu».

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…