Arranca «El Afro està a Alacant» amb la col·laboració de FISAT i Consciència Afro

4 junio 2024

Per Comunicació FISAT

l

"El Afro està a Alacant" ja és una realitat. La fundació FISAT Salesians Social i l’associació Consciència Afro han impulsat este nou moviment comunitari cultural.

«El Afro està a Alacant» sorgix amb l’objectiu de mobilitzar al col·lectiu afro a la província per a trobar sinergies i vies per a construir un moviment comunitari des del cultural capaç d’ampliar horitzons.

El passat 25 de maig, dia d’Àfrica, es va celebrar la primera trobada de «El Afro està a Alacant», acollit per l’Associació Brass Academy.

Objectius

Una jornada lúdica i de reflexió on el protagonisme el té la cultura negra, africana i afrodescendent en Espanya. Espai Afro Alacant està obert a la participació de totes aquelles persones que vulguen enriquir-se de la diversitat i busquen ampliar la seua mirada, desconstruir-se i sensibilitzar-se sobre la importància de prendre consciència de diferents aspectes que afecten una part de la societat.

La primera activitat de «El Afro està a Alacant» va comptar amb la presència de de Moha Gerehou, periodista antirracista, membre de Consciència Afro, qui va dinamitzar un diàleg entre els assistents on es van compartir vivències i es van exposar necessitats detectades pel col·lectiu.

En la segona part de la trobada van tindre cabuda l’humor i la música sempre travessades per missatges i reflexions que conviden a prendre consciència.

Asaari Bibang, Almu Lasacre, humoristes i activista i el raper Vince van tancar esta primera trobada de «El Afro està a Alacant», el primer de tot un programa d’activitats que es desenvoluparan al llarg de 2024.

FISAT Salesians Social, a través del seu programa de Sensibilització i Voluntariat, ha iniciat esta col·laboració amb Consciència Afro que va començar fa un parell d’anys amb les activitats de “Les Nits de FISAT” i el seu programa de prevenció dels discursos d’odi, en la qual han participat Asaari Bibang, Moha Gerehou, Yeisson García, escriptor i poeta, autor del llibre “Dret d’admissió”; i recentment, Lamine Thior, humorista i activista antirracista.

Estes accions s’emmarquen en els projectes “Pensat i dit”, contra els discursos d’odi; i EnVOLicat: Projecte per a la Promoció del Voluntariat en col·lectius vulnerables. Finançats per la Generalitat Valenciana i l’Agenda 2030; i la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l’IRPF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…