Durant la tarda del 15 d’octubre al Col·legi Salesià de Las Palmas de Gran Canària va tenir lloc la presentació del llibre «Eusebia de Armas y el Colegio Salesiano de Guía. Una pugna por su fortuna», una obra de l’investigador Sergio Aguiar Castellano. L’acte va estar dirigit pel periodista i prologuista Amado Moreno Suárez juntament amb qui van estar l’autor i investigador Sergio Aguiar Castellano i el sacerdot salesià i secretari de la inspectoria Maria Auxiliadora, Alberto Payá Rico, qui ha col·laborat amb la investigació i és autor de l’epíleg de l’obra. A més el director de la presència salesiana, José Antonio Perdigones Bautista, també va tenir ocasió de dirigir unes paraules als assistents.
El llibre, que es va presentar el dia 7 d’agost passat amb motiu de les festes de la Virgen de Guía, va tenir una gran acollida. Ara l’editorial responsable de l’edició del llibre, Ediciones Genealógicas Canarias (EDIGECA), va continuar la difusió amb aquesta presentació a la ciutat de Las Palmas. La Família Salesiana de Las Palmas, que compta amb una història centenària a la ciutat, va tenir ocasió d’assistir a l’acte de presentació.
Sergio Aguiar Castellano es tècnic de l’arxiu municipal i una de les persones que en l’actualitat coneixen millor la història del municipi de Guía de Gran Canària, no en va és autor d’una desena de llibres relacionats amb la història local. En aquesta ocasió presenta un estudi detallat sobre la vida d’Eusebia de Armas Almeida, nascuda a Guia el 1878 i morta el 1960. El llibre compta amb més de 500 pàgines, i amb una destacada aportació fotogràfica i documental.
“Si durant el segle XX passat hi va haver una expansió a les Canàries de les comunitats religioses dedicades a l’àmbit educatiu, va ser en gran mesura gràcies a benefactors particulars —dones sense descendència en general— que havent acumulat un ampli patrimoni familiar decidien invertir-lo en l’educació de els més necessitats, trobant a Dña. Eusebia de Armas Almeida un exemple destacat.
Amb la creació del Col·legi Maria Auxiliadora, conegut comunament com a Col·legi Salesià de Guía, aquesta dama guienca culmina la seva gran obra benèfica a favor de l’impuls educatiu de les classes socials més baixes, no només del municipi sinó del nord de Gran Canària”.
0 comentarios