Solo el amor salva. Rellegir el Sistema Preventiu de Don Bosco en l’acompanyament de joves en situació de vulnerabilitat

3 febrero 2022

Comunicació

l

Mérida y Madrid acogieron las presentaciones del último trabajo del salesiano José Miguel Núñez, director del Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil.

El salesià José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, va presentar a Mérida i Madrid el seu darrer llibre, ‘Solo el amor salva. Rellegir el Sistema Preventiu de Don Bosco en l’acompanyament de joves en situació de vulnerabilitat”.

El dissabte 29 de gener, al Col·legi Salesià de Mérida, va tenir lloc la primera de les dues cites en què van intervenir-hi Koldo Gutiérrez, encarregat de publicacions de Pastoral a l’Editorial CCS, Marouane Chhayby Brike, policia local, Soumaila Doumbia, tècnic en emergències sanitàries, a més de l’autor. D’altra banda, en la tarda de dimecres 2 de febrer es va dur a terme la segona presentació setmanal a la Casa Inspectorial de Salesians «Santiago el Mayor», que va comptar a més com a novetat amb la presència de Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller General per a la Regió Mediterrània, juntament amb la resta de convidats.

«Aquest treball és un exercici creatiu de rellegir el sistema preventiu des de la praxi d’acompanyament de joves en situació de dificultat i risc d’exclusió social. És un intent de sistematitzar, en una reflexió orgànica, l’experiència viscuda i compartida aquests anys. El testimoni dels nois i la vida que flueix en el dia a dia de les seves històries personals donen frescor al relat i, alhora, proposen criteris i actituds que avui, com a educadors salesians, podem assumir atresorant l’herència de Don Bosco, traduint-la en un llenguatge nou i en una praxi renovada (…) És un llibre per gaudir. Una reflexió pertinent i necessària. Desitjaria que molts salesians i educadors de casa nostra i projectes socials poguessin llegir-lo i treballar-lo», així anima a la seva lectura Don Ángel Fernández Artime, Rector Major de la Congregació, que no ha dubtat al pròleg a valorar el sentit d’aquesta obra i estendre la seva invitació com a recurs de capçalera.

A través de 408 pàgines es fa un recorregut a la figura del sant dels joves amb una aproximació historicocrítica al context que va forjar l’educador-pastor, per aturar-se posteriorment en el Sistema Preventiu com l’experiència originària de Don Bosco i la manera de viure i una experiència espiritual. També hi ha ocasió de conèixer la categoria «nois pobres, abandonats i en perill» a les societats complexes d’avui i endinsar-se en la Comunitat Bartolomé Blanco de Sevilla, una experiència d’acompanyament social, a més de veure de prop experiències actuals del Sistema Preventiu amb joves vulnerables i en risc dexclusió social, entre altres temes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.