Premi ‘Signo y portador’ a Utrera per a don Marcial Portillo

3 febrero 2022

Comunicació Utrera

l

El salesià rep el reconeixement que atorga l'Associació Juvenil Aldaba a persones o institucions que han treballat de manera continuada i de manera activa, dedicant el seu temps i esforç per a la joventut més necessitada.

El premi «Signo y Portador» que atorga la Asociación Juvenil Aldaba és un reconeixement a persones o institucions que han treballat de manera continuada i activa, dedicant el seu temps i esforç a la joventut més necessitada.

Amb aquest premi els joves d’Aldaba estem assenyalant els nostres models en el seguiment de Jesús i amb l’estil de Don Bosco. Persones que fan el bé pels altres, especialment per la joventut. Aquest any el salesià Marcial Portillo és el mereixedor d’aquest premi.

Don Marcial, va néixer a Alcalá de Guadaira, i va iniciar la seva vinculació amb la congregació salesiana a una edat primerenca. Als 16 anys, va començar la seva etapa de novici a San José del Valle, després de la qual, professa com a Salesià de Don Bosco. Continua la seva formació a les cases de Mérida i Utrera, i realitzada la seva Professió Perpetua, cursa els estudis de teologia a Salamanca i Granada. Després d’un pas de dos anys per la casa d’Algeciras, l’any 1973, Don Marcial torna a Utrera, i des de llavors tenen la sort que formi part de la Comunitat Salesiana de la Casa.

«Per a molts joves d´Utrera, Don Marcial ha estat el seu professor d´anglès, i és recordat amb afecte per moltes generacions d´alumnes. Però sobretot per a multitud de joves procedents de diferents punts de la geografia espanyola i que han viscut en aquesta casa, Don Marcial ha estat un veritable Pare i Mestre en tots els sentits. Don Marcial fa uns 50 anys que treballa per i per a aquests joves», comparteixen des del centre salesià.

El 31 de gener del 2018, en reconeixement a la seva feina, l’antic internat va passar a anomenar-se «Residencia Don Marcial Portillo SDB». I actualment segueix exercint funcions com a intendent i a la infermeria i els alumnes residents el tenen com a un pare.

«Per als joves de l’Associació Juvenil Aldaba, als anys 80 i 90 va ser l’encarregat dels grups de l’itinerari d’educació en la fe, del moviment Cristo Vive, de les antigues etapes d’adolescents i joves. L’any 1993, amb un grup d’aquests joves, va iniciar el camí de la vida de la Associació de Salesians Cooperadors a casa nostra, com a delegat de grup, acompanyant aquests joves en el seu discerniment vocacional. Aquest seria el primer de molts grups d’aspirants acompanyats per Don Marcial fins a l’actualitat”, afegeixen des de la casa salesiana.

«L’any 2002 s’erigeix canònicament el nostre Centre, Don Marcial és nomenat Delegat del Centre, funció que continua realitzant de forma admirable. Des de la seva serenitat i la seva discreció ha sabut acompanyar i ajudar molts joves al llarg de la seva dilatada trajectòria com a religiós , educador, assistent i germà a la vocació», expliquen.

«Don Marcial té el do de pronunciar la paraula justa, en el moment just. Gràcies a la seva formació i caritat ha contribuït al creixement personal, intel·lectual i espiritual dels joves que han tingut la sort de passar per la seva vida», destaquen de la seva figura.

Déu s’ha fet present a la vida de molts joves a la persona de Don Marcial. Per tot això, i per moltes altres raons, l’Associació Juvenil Aldaba li lliura aquest premi. Enhorabona! i a seguir per molts anys més.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.