L’alcalde de Sevilla coneix la labor salesiana al Polígono Sur

15 febrero 2022

Salesians Comunicació

l

Antonio Muñoz també va visitar la parròquia salesiana i la Fundació Don Bosco on es desenvolupa el programa d'ocupació Sevilla Integra en què es beneficien almenys mig miler de veïns.

L’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, va visitar la presència salesiana de Jesús Obrero al Polígono Sur de la capital sevillana durant la jornada del 14 de febrer per conèixer de primera mà els programes d’ocupació desenvolupats per la Fundació Don Bosco a través del programa Sevilla Integra.

Aquesta trobada, en què va estar acompanyat per la delegada d’ocupació, Amelia Hernández; el delegat d’Hàbitat Urbà i Cohesió Social, Juan Manuel Flores; la delegada del districte Sud, Marisa Gómez, i el comissionat per al Polígono Sur, Jaime Bretón, està en línia amb laposta de lAjuntament per afavorir la inserció laboral i la generació d´oportunitats, especialment entre la població més vulnerable.

A través del programa Sevilla Integra es treballa amb persones en situació d’atur per a la millora de les seves competències professionals i la seva orientació laboral en un projecte en què es beneficien, almenys, mig miler de veïns del Polígono Sur.

«Important labor que es realitza amb famílies i, especialment, amb joves i població immigrant del Polígono Sur des de la parròquia salesiana de Jesús Obrero. Gràcies al Pare Andrés González per la seva acollida i afecte», compartia l’alcalde després de la visita en què va poder veure de primera mà el desenvolupament del dia a dia amb la població més vulnerable.

«Amb el focus posat en l’ocupació, especialment en zones amb necessitat de transformació social, visitem els projectes que estan en marxa al Polígono Sur amb necessitat de transformació social», destacava sobre aquesta iniciativa en què almenys 150 persones faran pràctiques professionals i 61 accediran a un contracte de tres mesos. «Gràcies al programa Integra juntament amb la Fundació Don Bosco vam impulsar la inserció laboral de 500 persones a la zona», afegia després del seu recorregut per les instal·lacions salesianes en què va estar acompanyat per Antonio Mengual, director territorial de la Fundació.

Cinc dècades al servei dels més necessitats al cor del Polígono Sur

Des de l’any 1981, any en què se celebrava l’arribada dels salesians a Espanya, la presència salesiana va tenir molt clara la necessitat d’instal·lar-se al Polígono Sur per donar una resposta amb estil salesià: evangelitzar educant i educar evangelitzant.

Per entendre l’obra salesiana «Jesús Obrero», cal veure-la dins de la realitat social de la zona on està ubicada la parròquia. Las Tres Mil Viviendas, com es coneix al Polígono Sur, es configura com el cinturó de marginalitat i de pobresa d’una Sevilla que viu aliena a la situació. Empobriment d’àmplies capes de població, concentració de minories ètniques en espais concrets i comportaments humans que es van degenerant i el van configurant davant de l’opinió pública com un lloc perillós on viure i per on passar. Res d’això no es correspon amb una realitat en què els Salesians es troben treballant mà a mà amb els destinataris prioritaris i preferents del carisma salesià.

És aquí on els Salesians posen avui l’accent en la recerca de «la promoció de totes les persones i particularment dels joves, que són a l’ADN, per donar resposta de futur i d’esperança per a la societat».

La Fundació Don Bosco Salesians Social alhora atén les situacions d’emergència que s’estan produint i es treballa de manera coordinada amb el Comissionat del Polígono Sur, Creu Roja, Càritas, Serveis Socials Comunitaris i altres Entitats Socials del Polígono Sur.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…