Trobada sobre Sant Francesc de Sales organitzada per Editorial CCS

16 febrero 2022

Daniel Díaz-Jiménez Carmona

l

La Congregació Salesiana i tota la Família Salesiana està celebrant el 2022 el IV centenari de la mort de Sant Francesc de Sales, sant en què Don Bosco es va inspirar en la seva vida. Orientats pel missatge del Rector Major, don Ángel Fernández Artime, per a l’Estrena 2022, centrat en la frase «Feu-ho tot per amor, res per la força» de Sant Francesc de Sales, les diferents realitats salesianes organitzen esdeveniments al voltant de la figura del sant savoià.

Editorial CCS, una de les dues editorials salesianes a Espanya, ha programat una trobada per aprofundir en la biografia de Sant Francesc de Sales i en la influència que el seu perfil de santedat té actualment. Aquest acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de febrer, de 10:30 a 13 h. al saló d’actes del col·legi de Salesians Atocha (Ronda de Atocha, 27) a Madrid.

La trobada sobre Sant Francesc de Sales amb motiu del IV centenari de la seva mort comptarà amb la participació de José Antonio Hernández (sdb), qui farà una semblança biogràfica del personatge, i d’Eugenio Alburquerque (sdb), gran expert en la matèria amb la publicació de diversos llibres sobre la figura del sant, que versarà i posarà en context d’actualitat la persona, els valors i les obres literàries de Sant Francesc de Sales. Després de dues xerrades, hi haurà un temps de diàleg amb els participants a l’esdeveniment.

L’entrada a l’acte serà lliure fins a completar l’aforament i es prendran totes les mesures sanitàries necessàries per discórrer-lo correctament.

Sant Francesc de Sales

(Castillo de Sales, Thorens, 1567 – Lyon, 1622) Prelat francès. De noble família, va créixer en un ambient impregnat de pietat franciscana i va estudiar a París (1582). A la universitat, les doctrines calvinistes sobre la predestinació li van provocar una profunda crisi en creure’s condemnat; va emetre un vot d’amor i de confiança en Déu que li va permetre recuperar la pau. Ja advocat i sacerdot el 1593, va ser nomenat coadjutor del bisbe de Ginebra, oncle seu (1599). El va succeir el 1602 en aquesta seu, transferida a Annecy. Va reorganitzar la diòcesi i, amb l’ajuda de Joana de Chantal, va fundar la Ordre de la Visitació (1610). Escriptor prolífic, va unir l’espiritualitat amb la psicologia; entre les seves obres cal esmentar Introducción a la vida devota (1609), Tratado del amor de Dios (1616) i onze volums de Cartas.

Llibres sobre el sant a l’Editorial CCS

Alguns dels últims llibres publicats per Editorial CCS del ponent d’aquesta trobada, Eugenio Alburquerque, i que estan a la venda a www.editorialccs.com:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…