I si et passa a tu? #TrencaElsRols davant els discursos d’odi

17 febrero 2022

Bosco Global

l

El projecte de l'ONGD Bosco Global per promoure els drets humans i eradicar discursos d'odi a les xarxes socials compta amb la col·laboració d'Orriols Convive i Valencia Acoge i està finançat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València.

Des del gener del 2021 Bosco Global ha impulsat el projecte «Conscienciant per a una ciutadania digital positiva que promou els drets humans davant els discursos de l’odi a les xarxes socials», i que finalitza el proper mes de març. El projecte compta amb la col·laboració d’Orriols Convive i València Acull i és finançat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

L’objectiu principal del projecte és promoure la cultura de pau a través d’una ciutadania digital responsable en un perfil d’usuaris de xarxes d’entre 16 i 40 anys. Es busca conscienciar sobre l’augment dels discursos d’odi, sensibilitzar i informar sobre les causes d’aquest augment i promoure actituds per contrarestar aquest tipus de missatges.

Algunes iniciatives i recursos 

El projecte ha comptat amb dos eixos d’acció, la sensibilització i la formació.

Pel que fa a la formació, s’han fet dues xerrades sobre els discursos d’odi amb agents socials del barri Els Orriols, que han permès promoure la reflexió al voltant del perquè estan augmentant els discursos d’odi i formar agents multiplicadors al barri que promoguin una cultura de pau.

Per a la sensibilització s’ha comptat amb una exposició virtual i una altra de física, que han visitat prop de 22.000 persones. D’altra banda, també s’han fet píndoles comunicatives elaborades en el marc del projecte que donen suport al treball de sensibilització en valors com ara la diversitat, el respecte i la igualtat.

I si et passa a tu? #siguesDiversitat

I si et passa a tu? #siguesAmabilitat

«Tots aquests recursos ens permeten conscienciar la ciutadania del perquè estan augmentant els discursos d’odi i desplegar eines per contrarestar des de noves narratives els missatges discriminatoris de qualsevol mena», comparteixen des de l’ONGD sobre la iniciativa que s’ha difós a les xarxes socials amb les etiquetes #siguesDiversitat #SiguesAmabilitat #TrencaElsRols.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…