Els professors de nova contractació aprofundeixen sobre la identitat de l’escola cristiana i els seus educadors

18 febrero 2022

Salesians Comunicació

l

Més d'un centenar d'educadors conviuen i es formen a l'estil salesià.

Al voltant de 70 professors i educadors de nova contractació van participar en la tradicional formació inicial que s’ha impartit en dues trobades simultànies. El primer a començar va ser el de València que va acollir al voltant de 40 docents que es van estar formant a Godelleta del 15 al 16 de febrer, mentre que el segon va començar a Málaga del 16 al 17 del mateix mes per a una trentena d’educadors.

Rafael Ruiz de l’equip inspectorial d’Escoles explica que “els docents han adquirit durant aquests dos dies de formació i convivència competències en clau salesiana, per continuar creixent en la tasca educativa que fan amb els més joves”.

D’altra banda, Luis Miguel Notario, coordinador de refe d’Escoles, afegeix que “entre els objectius d’aquesta formació es troba conèixer els fonaments, principis i característiques del Sistema Preventiu, a més de comparar-lo amb altres sistemes educatius per descobrir els punts forts i les conseqüències per als qui desenvolupen la tasca educativa”.

Alguns dels continguts tractats pels professors durant les jornades formatives van ser els Salesians al món, la identitat de l’escola cristiana i els seus educadors, la proposta educativa salesiana o el Sistema Preventiu de Don Bosco per a l’educació de la joventut, entre d’altres.

“A les trobades va regnar el bon ambient i la participació dels educadors promovent les relacions cordials, empàtiques i l’intercanvi d’idees”, afirmen els coordinadors.

Però aquesta trobada es repetirà dues vegades més per a dos grups més de nous educadors i professors. La propera trobada tindrà lloc a Barcelona del 23 al 24 de febrer i la següent serà del 23 al 24 de març a Sanlúcar. De cara al proper curs es tornarà a coordinar la trobada adreçada als nous contractats per garantir l’estil de Don Bosco a cadascuna de les presències salesianes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.