Un ‘Food Truck’ com a model de metodologies actives en l’aprenentatge en Salesians Zaragoza

18 febrero 2022

Comunicación Salesianos Zaragoza

l

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l'ensenyament salesià amb la involucració de l'alumnat com a prioritat.

Des de començament de 2022, els alumnes de cicles formatius de Grau Superior de Salesians Zaragoza estan treballant en un projecte de transformació d’una vella furgoneta a un Food Truck (camió de menjar). Aquest Food Truck s’instal·larà al pati del col·legi i estarà en funcionament durant els períodes d’esbarjo dels alumnes.

Segons Eduardo Garralda, cap de departament d’automoció del col·legi és «una manera d’aplicar metodologies actives en l’aprenentatge i d’involucrar els qui estan molt motivats i il·lusionats de comprovar que el seu esforç tindrà una recompensa visible i útil per a tota la comunitat educativa».

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Els centres salesians mantenen acords amb diferents empreses amb què millorar la formació oferta als alumnes per aprendre un ofici.

En els darrers anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet als alumnes formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat als alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

Actualment, més de 18.600 joves aprenen un ofici a 61 centres salesians de FP a Espanya, on treballen al voltant de 1.500 docents.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…