Descobrir el valor de l’acompanyament en l’experiència de creixement i maduració creient

29 marzo 2022

l

El cap de setmana del 26 al 27 de març va finalitzar el curs d’iniciació a l’acompanyament de l’Itinerari d’Educació en la Fe dirigit a animadors i catequistes de les cases salesianes de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió una desena de persones han obtingut la formació necessària per acompanyar itineraris de fe a les seves cases salesianes.

El curs, que s’ha impartit majoritàriament a Salesians Sant Josep de València, va tenir la seva trobada final a la presència salesiana de El Campello. Al matí, el salesià Manolo Hurtado va oferir una ponència i reflexió sobre pedagogia salesiana en què es va basar en les figures de Don Bosco i Mare Mazzarello per transmetre les seves idees als presents.

A la tarda, el coordinador de Pastoral de Salesians Horta, Manuel Olid, va portar les sessions de diàleg entre Fe i cultura, seguit del taller de dinàmiques per a grups de Fe que va concloure amb una sessió titulada “pregar amb el cos i la natura”.

El punt culminant de la tarda va ser l’Eucaristia presidida pel salesià i director de Salesians Sant Joan Bosco de València, Fernando Navarro, i a la nit es va realitzar una vetllada de testimonis. La conclusió de la trobada va venir l’endemà amb una sessió sobre el quadre de referència i, finalment, eclesiologia de la mà del director salesià.

Una aposta inspectorial

Aquest mateix model és ofert pel Centr d’Estudis Catequètics de Sevilla que des de fa diversos anys presenta el curs d’acompanyament nivell II, una iniciativa de la Pastoral Juvenil Salesiana (SDB i FMA), de la mateixa manera que la Inspectoria Santiago el Mayor, per oferir als agents de pastoral juvenil una formació més qualificada a l’acompanyament personal d’adolescents i joves.

Entre els principals objectius d’aquesta formació trobem:

  • Descobrir el valor de l’acompanyament en l’experiència de creixement i maduració creient.
  • Facilitar eines pràctiques i despertar les actituds bàsiques per saber encoratjar l’experiència religiosa i creient a l’entramat de la vida.
  • Capacitar i qualificar els agents de pastoral perquè puguin prestar el servei d’acompanyar els joves en el camí de maduració, en els diferents ambients pastorals.
  • Aquest curs està adreçat principalment per a educadors i animadors de Centres Juvenils, Escoles, Plataformes Socials, Grups de Fe, a partir de 23 anys i amb una sensibilitat pastoral per a l’exercici de l’acompanyament personal, essent proposats com a candidats o avalats per a la coordinació de pastoral o responsables dels centres als quals pertanyen.

Propers cursos de l’Itinerari d’Educació en la Fe

La següent tanda de cursos emmarcats al calendari de l’Itinerari d’Educació en la Fe serà als mesos d’estiu i tindrà lloc a Andalusia, Barcelona i València.

Segons el coordinador inspectorial d’Educació en la Fe, José Luis Navarro és “un procés educatiu global, segons la lògica de la Iniciació cristiana, que, tenint en compte la realitat de l’ésser humà en la seva integritat, guia i acompanya l’adolescent i el jove en el camí cap a la maduració cristiana al món d’avui.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»73361,73362,73363,73364″ _builder_version=»4.15.1″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…