Qué fas… qué fas ¿Vienes u t’en vas?

5 mayo 2022

Diari Alto Aragón

l

Chesús Botaya presenta el seu llibre de teatre infantil en aragonès que reuneix obres interpretades per infants del Col·legi Salesians de Huesca ciutat.

El dijous 28 es va presentar al teatre salesià de Huesca el llibre en aragonès Qué fas… qué fas ¿Vienes u t’en vas?, obra de Chesús Botaya Estaún, amb il·lustracions de Luis Machuca. Van acompanyar a l’autor el director general de Política Lingüística de la DGA, José Ignacio López Susín; Isabel Belenguer, directora del Col·legi Salesians-Huesca, i el salesià Josan Montull, i va finalitzar l’acte el grup ‘Ta Ninos’, amb la representació de l’obra A prenzipesa ababolina.

Botaya Estaún, abans de començar l’acte, va explicar al Diario Alto Aragón que va començar treballant com a monitor de teatre infantil, al qual ha estat lligat “en moltes facetes”, i actualment és membre de l’organització de la Mostra de Teatre Infantil Teyci-Bosco, a Salesians Huesca. Fa uns anys, per altra banda, va fer el diploma de Filologia Aragonesa, “i hi vaig unir les meves dues passions, que són el teatre infantil i l’aragonès”.

Va crear anys enrere el grup de teatre en aragonès ‘Ta Ninos’, i fa uns vuit anys “aconseguim treure una extraescolar d’aragonès al Col·legi Salesià i ensenyem aragonès però partint de preparar una obra de teatre i després també fem arts plàstiques, música, cançons i altres”.

El llibre presentat recull bona part de les obres representades per ‘Ta Ninos’, i algunes altres que Chesús Botaya va presentar al Concurs Literari a Aragonès ‘O Reino d’os Mallos’. “En aquest volum de 140 pàgines s’hi inclouen 14 obres, algunes són adaptacions de contes populars i la majoria són originals meves. I pràcticament -subratlla Chesús Botaya- és la primera compilació gran que hi ha de teatre infantil per a infants en llengua aragonesa”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…