Salesians Utrera i Alcalá de Guadaíra reconeguts per la innovació empresarial nascuda a les aules

6 mayo 2022

Comunicació Utrera

l

La III Fira d'Innovació i Emprenedoria a ESO i Batxillerat de Sevilla, organitzada pel Col·legi Alemany Alberto Durero de Sevilla, va valorar la capacitat emprenedora i la innovació en estudiants i professors des del creixement en l'àmbit personal i acadèmic.

La III Fira d’Innovació i Emprenedoria a ESO i Batxillerat de Sevilla, organitzada pel Col·legi Alemany “Alberto Durero” de Sevilla, s’emmarca dins de la seva línia d’acció d’innovació i emprenedoria en les etapes d’ESO i Batxillerat, buscant promoure el desenvolupament de la capacitat emprenedora i la innovació en estudiants i professors d’aquestes etapes. Aquesta és entesa com un actuar que permet identificar problemàtiques concretes, oportunitats i riscos, abordant noves iniciatives que facilitin nivells de creixement a nivell personal i acadèmic.

La participació és una oportunitat perquè les idees dels estudiants matriculats a les etapes d’ESO i Batxillerat es materialitzin en projectes d’innovació i d’emprenedoria vinculats al desenvolupament sostenible i que puguin ser una aportació al seu entorn local. A més, es busca potenciar l’exercitació de les habilitats necessàries per comunicar i defensar les seves idees davant d’una audiència.

Sota aquesta premissa un centenar de propostes han competit en un certamen que ha tingut representació salesiana.

El col·legi salesià ‘Nuestra Señora del Carmen’ va participar amb un original projecte plantejat per un grup d’alumnes que ha aconseguit aixecar-se entre els triomfadors. Ho han fet gràcies a la recreació d’una empresa que va aconseguir convèncer un jurat. La iniciativa empresarial d’aquests alumnes utrerans de cambra d’educació secundària es va presentar sota el títol ‘Tu hermano mayor’, aconseguint arribar a la final. Se centrava en la infància i la tercera edat, amb activitats d’atenció de tots dos col·lectius, ajuda a domicili, organització de festes d’aniversari,…

Acompanyats pel professor d’Economia, Mario Domene, van instal·lar un expositor en què van explicar la idea de negoci, defensant el projecte davant més de 300 persones i el mateix jurat. Els xavals van aconseguir el premi especial a la reducció de les desigualtats. De la mateixa manera, els estudiants van tenir l’oportunitat de participar en tallers i altres activitats amb molts centres educatius.

D’altra banda, Salesians Alcalá de Guadaíra també va aconseguir un reconeixement merescut.

Les alumnes Gema Alonso, Yolanda Alonso, Lucia Alarcón i  María Martínez van defensar el seu projecte després de ser seleccionades, juntament amb 17 més, d’entre els 102 que han estat presentats aquest any. Gràcies a la seva explicació i treball van obtenir la menció especial a la millor presentació de la Fira.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…