Salesians Villena “obre camins” nous amb una Escola Infantil de 0 a 2 anys

8 septiembre 2022

Salesians Comunicació

l

27 famílies se sumen al centre salesià de Villena que va ser inaugurat el divendres 2 de setembre.

Un total de 27 infants d’1 a 2 anys estrenaran aquest curs 2022-23 les instal·lacions de la nova Escola Infantil de primer cicle de Salesians Villena. L’escola, que va ser inaugurada el passat divendres 2 de setembre, serà garant de l’estil educatiu salesià, i intentarà adaptar el sistema preventiu a aquestes edats primerenques.

Tant el director de la presència salesiana, Vicente E. Picó, com el director del col·legi, Rafael Hernández, afirmen estar molt contents en aquest repte que afronten ‘obrint camins’. «Estem davant d´una oportunitat i és enorme la il·lusió a l´hora de donar resposta a aquesta necessitat així com a la demanda d´aquest servei educatiu-evangelitzador que comencem a oferir a partir del dilluns 12 de setembre».

Aquests 27 infants, que podien haver arribat a ser 31, segons explica el director de la presència, es dividiran en dues aules. La primera per a infants d’un any, on seran 11 alumnes, i la segona per a infants de 2 anys, que ompliran 20 infants més.

Les encarregades d’atendre aquests petits són tres educadores, les quals reuneixen els requisits demanats. Cadascuna aporta un perfil específic que va des de l’experiència, passant per la clara identitat cristiana i salesiana, així com la innovació i la joventut” afegeix.

Les instal·lacions són un lloc «de conte», molt acollidors i amb tot luxe de detalls. L’empresa que ha portat a terme la reforma, capitanejada per un antic alumne del col·legi de Villena, ha posat tot el seu afany i professionalitat des del principi, i el resultat es pot veure a les imatges que s’acompanyen.

L’horari de l’Escola Infantil Mamá Margarita és de 7’30 h. a 19 h. de dilluns a divendres i amb servei de menjador. El servei es prestarà tot l’any, tret del mes d’agost. Els pares han acollit estupendament la posada en marxa d’aquest servei educatiu, tant per la tranquil·litat que suposa per a molts, perquè facilita la conciliació familiar, com per l’estil i l’ideari educatiu-evangelitzador que ofereix. No en va, molts dels pares i les mares han estat alumnes del col·legi i/o destinataris del centre juvenil Don Bosco.

Altres centres salesians amb primer cicle d’Educació Infantil

Actualment són 54 els alumnes que assisteixen a classes de primer cicle d’Educació Infantil a la Inspectoria Maria Auxiliadora, la primera escola a impartir aquest cicle a la Inspectoria va ser Salesians Ripoll, qui porta oferint-ho des de fa uns anys. Altres centres de Salesians Espanya que ofereixen aquest servei són Salesians Azkoitia, Cruces-Barakaldo, Deusto-Bilbao, Donostia, Domingo Savio-Logroño, Ciudad de los Muchachos-Madrid, María Auxiliadora-Salamanca i Santander

Primer ciclo de Educación Infantil

La Educación Infantil es una etapa educativa de carácter voluntario que comprende desde los 0 hasta los 6 años. Se organiza en dos ciclos, el primero de los 0 a los 3 años y el segundo de los 3 a los 6, que en el caso de Salesianos Villena ya se venía ofreciendo. El primer ciclo de Educación infantil contribuye al desarrollo equilibrado de las capacidades afectivas, motrices, cognitivas y de comunicación y lenguaje de los niños y niñas desde el nacimiento hasta los 3 años de edad.

La Educación Infantil ayuda de forma decisiva al desarrollo y aprendizaje de los niños desde los primeros años de su vida, desarrolla las capacidades y competencias necesarias para su integración activa en la sociedad y posibilita aprendizajes relevantes en continua interacción con el medio físico, natural, social y cultural a través de la utilización de diversos lenguajes, por este motivo Salesianos Villena comienza el curso ‘abriendo caminos’ para continuar ofreciendo lo mejor de la casa a la ciudad de Villena.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»82405,82404,82403,82402,82401,82400,82399,82398,82397,82396,82393,82392″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…