Temps de programació a les cases salesianes

28 septiembre 2022

Comunicació Triana

l

Durant el mes de setembre les presències salesianes reuneixen els diferents grups de la casa per mirar al futur. Una mostra se'n va poder veure a Triana on es va celebrar la jornada de programació per a aquest curs 2022/23.

Durant el mes de setembre les presències salesianes repartides per tot el mapa que integren les diferents inspectories reuneixen els diferents grups de la casa per mirar el futur i arrencar aquest inici de curs. Una dinàmica recuperada després de la pandèmia i que simbolitza l’esperit de família present a cada obra amb el treball comú dels diferents ambients. Una mostra se’n va poder veure a Triana on es va celebrar la jornada de programació per a aquest curs 2022/23 i que vol explicar el sentit d’aquest tipus de trobades.

Al llarg del dissabte 24 de setembre, coincidint amb la commemoració mensual del dia de la Mare Auxiliadora, va tornar a tenir lloc amb total normalitat la jornada de programació de la casa sevillana. «Es tracta d’un moment important, en què tots els grups que formen aquesta casa salesiana de Triana, junts, es dediquen durant una jornada de convivència a preparar i programar les activitats que es faran durant el curs que ja hem començat», expliquen sobre un esdeveniment que va reunir més de mig centenar de participants.

Amb il·lusió, tots els assistents es donaven cita a l’entrada del col·legi cap a les 13:00 h per a l’acolliment i la pregària, en què demanaven a Jesús que contagiï d’entusiasme cadascuna de les iniciatives que es reprendran o llençaran aquest curs. Com se sol dir “de la missa a la taula”, tocava el moment de convivència distesa prèvia a la feina, amb un esmorzar compartit, gaudint d’una estona en comú.

Començava el treball de la tarda amb una dinàmica de presentació a càrrec dels joves del centre juvenil Eirené, en què per grups, els diferents participants anaven presentant-se a la resta de grups de la casa. Posteriorment, el director titular, Francisco José Pérez Camacho, presentava la campanya inspectorial “Obrim Camins”, explicant els tres camins a obrir:

  • Cap a un mateix
  • Cap als altres
  • Cap a Déu

Després de la presentació, els grups van treballar en propostes concretes sobre les quals poder treballar com a casa per avançar en la tasca principal: l’evangelització. «El fruit d’aquest treball, concretat en propostes, es va evidenciar en una eina digital, anomenada Padlet», compartien.

«Després d’un descans reparador i un berenar saborós, tocava el moment de posar conclusions en comú i dividir-se per grups per planificar les diferents activitats que al llarg d’aquest curs s’aniran succeint», afegien. Així, amb el curs planificat, finalitzava la jornada amb l’eucaristia d’acció de gràcies, que posava fi a una jornada de convivència en família.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…