Bosco Global: Les dones indígenes de Bolívia protagonistes del seu desenvolupament personal i comunitari

21 octubre 2022

Bosco Global

l

A les comunitats rurals de Vitocota, Ayata i Caquiña, a la regió d'Ayata, s'estan desenvolupant tallers sostenibles per a la millora de la producció agrícola i una formació en oficis artesanals, amb estratègies de comercialització.

El canvi climàtic està causant situacions meteorològiques cada cop més extremes al nostre planeta, dificultant assegurar la seguretat alimentària de les persones, i la regió d’Ayata, a Bolívia, tampoc no escapa a aquesta realitat. I des de l’ONGD de la Inspectoria Maria Auxiliadora Bosco Global s’impulsen projectes a la zona per minimitzar aquesta situació.

Rodrigo Paz, responsable del Programa de Governabilitat i Ciutadania Intercultural de Fundació Machaqa Amawta a Bolivia, explica que «les dones participants als projectes estan preparant amb il·lusió la propera fira que tindrà lloc el 11 de novembre a la plaça San Francisco de La Paz, on mostraran els productes elaborats amb les emprenedories iniciades tant en la producció d’artesanies com en la producció agroecològica»

Des del passat mes de gener, Bosco Global està col·laborant amb la Fundació Machaqa, i amb finançament de l’ajuntament d’Antequera, perquè un grup de 20 dones de les comunitats rurals indígenes de Vitocota, Caquiña i Ayata es formin en tallers professionals i enforteixin les tècniques de producció d’hortalisses, contribuint a la seva seguretat alimentària a partir de la producció agroecològica.

A més, el projecte també contempla aconseguir una autonomia econòmica,  a través de la formació en gestió, i incidència a l’agenda pública de les dones de la regió

Paral·lelament, a les mateixes comunitats també s’estan capacitant 53 dones en tallers de teixit a mà (Vitocota), a màquina (Caquiña), i de fleca/rebosteria i gastronomia (Ayata).

En el marc del projecte de suport als oficis artesans de la regió, finançat per la Diputació de Sevilla, també s’estan desenvolupant accions d’apoderament personal i organitzacional de les dones per a la seva participació i presa de decisions a les seves comunitats i organitzacions socials, disminuint la discriminació i violència envers elles.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»85353,85354,85355,85356,85357″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelasssm
Alumnos entregan una silueta de Clint Eastwood al Museo Sad Hill
Salesianos Deusto entrega una silueta de Clint Eastwood al Museo Carlo Simi-Sad Hill

Salesianos Deusto entrega una silueta de Clint Eastwood al Museo Carlo Simi-Sad Hill

El alumnado de Formación Profesional de Salesianos Deusto ha creado y entregado una silueta metálica de Clint Eastwood, protagonista de El bueno, el feo y el malo, que presidirá la entrada del futuro Museo Carlo Simi–Sad Hill en Covarrubias (Burgos). Una acción que une formación, juventud y cultura en torno al legado del cine europeo.

EscuelasInspectoríassmx
Tres alumnos de Salesianos Algeciras elegidos para ‘The Challenge’ 2025 de Educaixa

Tres alumnos de Salesianos Algeciras elegidos para ‘The Challenge’ 2025 de Educaixa

Tres alumnos de primero de Bachillerato de Salesianos Algeciras representarán al centro en el concurso The Challenge 2025 que se celebrará en el Campus de Barcelona de la mano de EduCaixa, una iniciativa vinculada a la Fundación La Caixa. David Carrió, Teresa...