Dos centres salesians seleccionats per a l’exposició SIMO Educació 2022

26 octubre 2022

Salesians Comunicació

l

Salesians Pizarrales i Salesians La Cuesta exposaran els seus projectes al mes de novembre.

Salesians Pizarrales (Salamanca) i Salesians La Cuesta (Tenerife) formaran part de les 35 experiències educatives innovadores seleccionades  per a aquesta edició.

Què és SIMO Educació?

Sota el lema Solucions tecnològiques innovadores per transformar el món, SIMO Educació es presenta com a esdeveniment de referència tecnològic per als professionals de l’activitat docent. En els seus tres dies de celebració, convoca les marques capdavanteres en tecnologia i continguts digitals d’avantguarda, grups editorials, distribuïdores de tecnologia, i plataformes de gestió i de continguts educatius. Tindrà lloc al recinte IFEMA de Madrid del 22 al 24 de novembre.

Salesians Pizarrales (Salamanca)

El projecte realitzat al Col·legi Salesià San José de Pizarrales (Salamanca) anomenat Arquitectos de mi ciudad ha estat elegit entre les 35 millors experiències educatives innovadores. Exposaran el 22 de novembre per a tots els assistents.

El projecte Arquitectos de mi ciudad és un projecte STEM interdisciplinar desenvolupat a quart curs de Secundària, unint les assignatures de Matemàtiques, Tecnologia i Ciències Aplicades. S’ha treballat per grups cooperatius després de visitar monuments i edificis significatius de la ciutat. En no poder realitzar les mesures amb una cinta mètrica a causa de la seva mida, els alumnes van utilitzar la geometria apresa a classe. Amb les dades ja recollides, es va realitzar un model digital i a escala, imprimint-se després en 3D. Aquest projecte es realitza des de fa diversos anys, reunint els monuments més importants de Salamanca, com la Universitat o la Plaça Major.

 

Salesians San Juan Bosco (La Cuesta – Tenerife)

El centre participa des del projecte Dubini, juntament amb l’IES San Benito. 80 alumnes de Matemàtiques de 4t de l’ESO han impulsat diverses iniciatives relacionades amb la cura del planeta.

La idea parteix d’una història de ficció organitzada en capítols curts com a minisèrie, basada en un viatge a través d’una màquina del temps que funciona amb el combustible creat per la doctora Dubini (homenatge a Alexandra Dubini, científica espanyola). Cada capítol pretén resoldre un problema de Matemàtiques contextualitzat a la història, interactuant amb situacions reals de personatges destacats de la Història de les Matemàtiques i posant en valor el paper de la dona matemàtica.

Accedeix als clips de vídeo del projecte aquí.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…