El Premi Nacional Don Bosco torna a la presencialitat consolidant l´aposta dels Salesians per la innovació tecnològica

16 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Un aerogenerador amb productes reciclats, Caixes niu amb sensors per millorar un paratge natural o la ciència que s'amaga darrere de les bombolles de sabó, destaquen entre els projectes premiats.

Un aerogenerador amb productes reciclats, Caixes niu amb sensors per millorar un paratge natural, la ciència que s’amaga darrere de les bombolles de sabó i un estudi sobre la recuperació de les lesions medul·lars, són els quatre grans premiats a la 36 edició del  Premi Nacional Don Bosco celebrat del 15 al 16 de març a Salesians Zaragoza.

Al llarg dels dos dies d’exposició els 137 participants han exposat els seus 58 projectes, presentant-los i explicant-los a totes les persones que han passat a visitar els estands, entre ells el jurat format per professionals del sector i empreses. A més aquesta edició ha comptat amb la presència de dos membres del Ministeri d’Educació que han demostrat el suport del govern d’Espanya amb aquest premi que compleix la seva 36a edició i que a partir d’aquest moment ja està preparant la 37a edició.

Els projectes guanyadors en aquesta edició han estat, en la categoria Àrea Tecnologies Industrials, el projecte ‘Aeromimetics’, un aerogenerador amb productes reciclats creat per Daniel Ferriz i Elena Sáez, procedents de Villena (Alacant). A la categoria Tecnologies de la Informació ‘Monitorització de la nidificació’, caixes niu amb sensors per millorar un paratge natural, de Víctor Gea i Alberto Cánovas de Orihuela (Alacant). A la categoria de Ciències ‘Pompes de sabó’ que analitzen la ciència que s’amaga darrere seu, gràcies a la tasca de Paula Gómez procedent de Lleida. I finalment a la categoria Ciències de la Salut, ‘Estudi comparatiu de les diferents teràpies cel·lulars’, un estudi sobre la recuperació de les lesions medul·lars, d’Estel Gubianes de Sabadell.

El Premi Compromís ha recaigut en el Grup Editorial Edebé, pel seu suport al Premi Nacional Don Bosco des dels seus inicis.

La gala que ha reprès la presencialitat ha comptat amb la participació de nombroses personalitats del món de l’empresa, l’educació i la congregació salesiana. A més va destacar el tancament de la gala per part de Felipe Faci, conseller d’Educació i Cultura del Govern d’Aragó.

Per a la directora del col·legi salesià de Zaragoza, Merche López, aquesta 36ena edició l’afronta la casa salesiana amb molta il·lusió en tornar a la presencialitat, “és molt interessant per als participants que puguin viure l’ambient que es genera en aquest esdeveniment, compartir experiències i bones pràctiques, que les empreses coneguin els seus projectes i s’interessin pel seu talent i futur, els ànima a continuar treballant amb il·lusió”.

Al llarg de les diferents edicions s’ha aconseguit involucrar més empreses i entitats que veuen en aquest certamen una pedrera de talents i de projectes interessants.

Dades de la 36a Edició del Premi Nacional Don Bosco

Aquest any hi participen centres educatius d’ensenyament públic, concertat i privat de dotze comunitats autònomes: Andalusia, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, La Rioja, Múrcia, Navarra, País Basc i Aragó.

La tipologia dels projectes és molt variada i es reparteixen per nombre a les àrees següents: industrial, que inclou mecatrònica, electrònica i robòtica, l’àrea de comunicacions, amb telecomunicació, tecnologies Audiovisuals, TIC; l’àrea de ciències on s’inclou física, química i matemàtiques i l’àrea de ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, que avalua els projectes sobre medicina, psicologia i humanitats.

Des del 15 de març a les 11 hores es podrà visitar l’exposició dels projectes de la 36a edició del Premi Nacional Don Bosco. El 16 de març, l’exposició obrirà a les 10.00 hores i tancarà a les 18.30 hores. A partir de les 19:00 hores començarà la gala de lliurament de premis al teatre del col·legi salesià.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…