Desitjant la pau per al Sudan

20 abril 2023

Bosco Global

l

En contacte directe amb Bosco Global, des de la comunitat salesiana de Khartum expliquen que la situació és complicada i demanen la unió en la pregària perquè, com més aviat millor, es pugui arribar a un acord d'alto el foc i construir un futur en pau.

Aquests darrers dies arriben notícies molt preocupants dels enfrontaments que s’estan vivint a la ciutat de Khartum, al Sudan, amb la població civil al foc creuat entre l’exèrcit sudanès i els paramilitars, que ja ha causat més d’un centenar de víctimes mortals i centenars de persones ferides.

Des de Bosco Global col·laboren amb els Salesians al país, a través del Centre de Formació Professional Saint Joseph a Khartum, la capital. Durant els darrers combats, el Centre s’ha vist afectat per la caiguda, a 200 metres de les instal·lacions educatives, de dos projectils i algunes bales perdudes que han malmès de forma important una part de les instal·lacions.

Des de la comunitat salesiana expliquen que la situació és complicada i demanen la unió en la pregària perquè, com més aviat millor, es pugui arribar a un acord d’alto el foc i construir un futur en pau.

Aquest enllaç pot ajudar a situar-se amb algunes dades del context i conèixer algunes claus del conflicte al Sudan.

Els Salesians al Sudan

Els salesians van arribar al Sudan el 1980, per exprés desig de la Santa Seu. El 1986 obren a Khartum, la capital, l’escola professional Saint Joseph, un Centre Tècnic que atrau estudiants de tot arreu. Més endavant, el 2002 van obrir un altre centre de formació professional a El Obeid. També a Khartum porten endavant una parròquia amb diferents activitats per als joves en situació més vulnerable.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…