Salesians fa els primers passos per a l’acompanyament juvenil dins del Projecte Líban

24 abril 2023

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comparteix en un comunicat les novetats del projecte i l'organització d'un curs de formació de Temps de Lleure a la casa salesiana de El Houssoum per als animadors i preanimadors de les cases salesianes de Síria i el Líban.

El matí del 23 d’abril la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora llançava mitjançant un nou comunicat dirigit a totes les presències informació actualitzada sobre el Projecte Líban.

L’objectiu principal, com es va comunicar a principis d’any, era establir una relació directa per donar suport i afecte a les Comunitats Educativo-Pastorals presents al país dels cedres. La presència salesiana compta amb tres obres destinades a la missió salesiana: l’Escola Tècnica de El Fidar, la casa d’espiritualitat juvenil i de colònies de El Houssoum, i l’escola de primària i secundària de Beirut. Molts dels infants i joves de les tres obres participen en les activitats que organitzen els salesians els divendres i els dissabtes durant l’any, i és un èxit l’escola d’estiu que durant els mesos de juliol i agost organitzen a la casa de El Houssoum. Vol ser un petit oasi enmig d’una situació difícil per a molts libanesos i refugiats iraquians i sirians desplaçats al país.

“Em poso en comunicació amb tot vosaltres per presentar-vos la primera concreció del Projecte Líban que ja està en marxa i per a la qual necessitem el suport econòmic de totes aquelles persones o entitats que vulguin fer realitat aquests projectes que trobareu detallats a l’annex”, comparteix José Luis Navarro Santotomás, Coordinador d’Animació Missionera, en aquest missatge desglossava algunes de les accions a desenvolupar.

“La principal iniciativa proposada és l’organització d’un curs de formació de temps de lleure a la casa salesiana de El Houssoum per als animadors i preanimadors de les cases salesianes de Síria i el Líban, incloent-hi els animadors iraquians refugiats que viuen a Beirut. El curs està organitzat per professors voluntaris d’Espanya, Síria, l’Iraq i el Líban, però les despeses d’allotjament, manutenció, materials, transports, etc. cal cobrir-les. Hem valorat totes les despeses possibles, i volent atendre el màxim nombre de joves segons la capacitat de casa, la despesa per animador i curs és d’uns 350€. Amb les vostres aportacions cobrirem en primer lloc les despeses del curs d’animadors i si arriba algun donatiu més dels necessari per sufragar el primer projecte, col·laborarem amb un segon projecte de millora d’instal·lacions a la casa de El Houssoum: l’adequació d’un camp de terra per a activitats diverses a la casa”, afegeix sobre una acció que es desenvoluparà els propers mesos.

“Us demano també que les cases mantingueu els vostres compromisos d’ajuda amb les fundacions i l’ONGD Bosco Global de la nostra inspectoria, i en la mesura que sigui possible pugueu cercar persones concretes o empreses que tinguin interès a col·laborar amb aquest projecte. A petició de les cases de Síria, especialment d’Alep, amb aquest projecte també col·laborem amb els damnificats del terratrèmol, doncs volem que un bon grup de joves sirians participi en aquest curs, de manera que puguem oferir-los un espai perfecte per refer-se psicològicament de les ferides viscudes durant aquests mesos tan durs després del terratrèmol. I segur, amb renovada il·lusió puguin tornar a la seva casa salesiana de nou per ajudar molts altres infants, adolescents i joves”, concloïa.

ORGANITZACIÓ D’UNA ESCOLA SALESIANA D’ANIMACIÓ JUVENIL A EL HOUSSOUM (JBEIL).

La Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX) juntament amb la casa salesiana de El Houssoum ha organitzat un curs d’Animadors de Temps Lliure per impartir formació als animadors i preanimadors de les cases salesianes de Síria i el Líban. Per això durant aquests mesos previs a l’experiència s’ha conformat un claustre internacional de professors d’escoles de lleure voluntari que estan donant forma al curs que es durà a terme del 20 al 25 de juny del 2023. El curs té diferents assignatures que estaran impartides per professors de Síria, Iraq, Líban i Espanya.

La formació d’animadors de Temps Lliure vol enfortir la dinàmica dels Oratoris i Centres Juvenils de les presències de Síria i el Líban. Especialment aquesta primera que tant està patint aquests últims mesos amb el terratrèmol. La sortida de Síria per uns dies d’aquests joves i la dinàmica pròpia del curs amb ambient salesià servirà per a molts com un mitjà per refer-se personalment i psicològicament. Pot ser un espai terapèutic que reil·lusioni de nou aquests joves que tant estan patint. A més, aquesta experiència tindrà efectes positius a les cases concretes d’origen ja que després portaran tot el que han après als seus Oratori i Centres Juvenils.

Destinataris: Animadors i preanimadors dels Oratoris i Centres Juvenils d’Alep, Kafroum, Damasc, El Fidar i Beirut (refugiats iraquians).
Nombre de places ofertes: 130 alumnes + Equip 0
Cost per alumne: 350€

Necessitats que cobrim amb aquesta quantitat:

  • Allotjament.

  • Alimentació, personal de cuina i servei de cuina durant el curs.

  • Transport perquè els animadors sirians entrin i surtin del Líban + taxes de frontera.

  • Transport per als refugiats Iraquians des de Beirut fins a la casa de El Houssoum.

  • Transport per a l’activitat del curs d’animadors.

  • Tots els materials del curs.Pressupost total: 45.500 €

HABILITACIÓ I MILLORA D’INSTAL·LACIONS A EL HOUSSOUM PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES ACTIVITATS: PATI DE TERRA

La casa salesiana de El Houssoun, casa d’Espiritualitat Juvenil i Alberg, ubicat al districte de Jbeil-Byblos (Líban), a uns 900 m. sobre el nivell del mar, funciona com a oratori-centre juvenil i centre d’acollida de grups, a més de comptar amb una església pública, amb celebracions els diumenges i festius.

Els destinataris habituals de l’oratori setmanal són actualment uns 300 libanesos, cristians i musulmans, i uns 290 nens i nenes, refugiats sirians, tots musulmans. També acull els aproximadament 240 alumnes de l’escola «Àngels de la Pau» per a refugiats iraquians (cristians) i sirians (musulmans), ubicada a Beirut i dirigida pels Salesians de Don Bosco durant tres anys (5 vegades l’any a l’hivern, i durant tot l’estiu gairebé tota la setmana).

Durant l’estiu, l’oratori passa a ser diari, tenint una escola d’estiu per a nens i adolescents libanesos, sirians i iraquians, amb una durada de sis setmanes, en diferents horaris i dies, amb un programa lúdic i formatiu, adaptat a les diferents categories de nens i joves.

La casa salesiana compta amb un gran camp de futbol fet de terra i sorra, que durant la temporada de pluges (novembre-abril aproximadament) es torna fangosa, plena de bassals, inservible. A més, és zona de pas pels vehicles que accedeixen a l’institut.

El projecte consisteix en l’ordenació definitiva d’aquests espais, separant completament el camp de futbol, que quedaria lleugerament reduït, del camí d’accés a l’aparcament habilitat a la zona limítrofa. Tots aquests espais, ben delimitats, serien finalment pavimentats i tancats amb una porta i malla de filferro. Per tant, el camp asfaltat també es pot utilitzar a la temporada d’hivern, quan no plou, per a les activitats més variades.

Les obres previstes per tant, aprovades pel Consell Inspectorial de l’Orient Mitjà, per a aquest arranjament consisteixen en l’obertura del nou pas de vehicles i el tancament de l’actual, la construcció d’un petit mur de separació amb malla metàl·lica i porta d’accés al camp de futbol, la infraestructura per al pluvial, l’asfaltat de tant el camp esportiu com l’aparcament i el sistema d’il·luminació.

Pressupost aproximat: 60.000€



PER COL·LABORAR EN EL PROJECTE LÍBAN

Compte bancari per a donatiu

  • Titular: Inspectoria Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 21002542610210059715
  • Concepte: PL2023
  • Si voleu desgravar a hisenda si us plau entreu en aquest enllaç específic per al Projecte Líban: https://forms.gle/n6NvtYodUEFoYjsM9
  • Si no voleu fer directament l’ingrés al banc lliureu el donatiu al Director de l’Obra Salesiana que el farà arribar al compte de la Inspectoria.

Projectes en què col·labora:

  • Organització d’una Escola d’Animació Juvenil per a joves sirians, libanesos i iraquians que es formaran en l’animació en el Temps Lliure.
  • Un cop cobert el pressupost d’aquest projecte col·laborarem amb l’adequació del camp de terra de la casa de El Houssoum, lloc on es desenvoluparà  el curs d’animadors.

Terminis per a la col·laboració econòmica:

Del 19 d’abril al 30 de juny del 2023.



0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…