Els Salesians Cooperadors comencen el trienni de preparació del seu 150è Aniversari

9 mayo 2023

Marian Serrano

l

Borja Pérez, Conseller Mundial per a la Regió Ibèrica dels Salesians Cooperadors (SS.CC) explica a salesians.info el perquè d'aquesta preparació de 3 anys perquè els 150 anys no es converteixin en una celebració més.

A les seves xarxes socials l’Associació de Salesians Cooperadors anunciava a l’inici d’aquest 9 de maig de 2023: “Iniciem un camí que ens portarà fins al 9 de maig del 2026, quan es compliran 150 anys des que l’Associació dels Salesians Cooperadors va ser aprovada per la Santa Seu com a Associació Pública de Fidels. Els Salesians Cooperadors són l’expressió de ser laic i salesià a la Família de Don Bosco i a l’Església”.

Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians i Antonio Boccia, Coordinador Mundial dels Salesians Cooperadors es dirigien,  des de Málaga, a tots els membres de l’Associació del món, oferint el missatge següent:

Borja Pérez

Borja Pérez

Avui comença un temps important per a tots els Salesians Cooperadors. El lema triat per a aquesta celebració és “un somni, una promesa i el futur, quin és el seu significat?

És Recordar d’on venim. Renovar el nostre compromís i Rellançar per tant la nostra missió pels joves i les famílies, especialment els més pobres i abandonats.

Aquests són els propòsits que proposem a tots els germans, a tots els centres, de tots els llocs del món, sota el lema: “Un somni, una promesa i el futur”.

Un somni, el de Don Bosco, que ens convida a mirar enrere per poder seguir mirant endavant.

Una promesa, que al seu dia formulem com a signe del nostre compromís pels joves com a laics dins de l’Església amb estil salesià, i que estem cridats a renovar cada dia responent als nous reptes que ens planteja el món.

I un futur il·lusionant que tenim per davant, perquè puguem seguir fent realitat aquest somni original de Don Bosco, fent vida el nostre PVA en un món en continu canvi, sent testimoni evangèlic en cada jove que es trobi en el nostre camí.

Quines accions es faran en aquest trienni fins a la celebració del 150è aniversari el 9 de maig de 2026?

Més enllà del record mateix d’aquest moment i de les activitats i commemoracions que duem a terme, tenim el repte i l’oportunitat d’aprofitar aquest esdeveniment per revitalitzar la nostra identitat i la nostra missió com a salesians cooperadors.

En la preparació del Bicentenari del naixement de Don Bosco (2015), el nostre Rector Major el presentava com una oportunitat per a una veritable renovació espiritual i pastoral a la Família Salesiana; en l’obertura de la preparació al 150è aniversari de les Filles de Maria Auxiliadora, la Mare General es va expressar en termes similars.

Nosaltres volem, de forma molt simple i per mitjà de senzills gestos que a poc a poc s’aniran donant a conèixer, caminar junts com a Associació i com a família, a tot arreu del món, afavorint un major sentit de pertinença a aquesta i renovant i revitalitzant el nostre compromís apostòlic.

Parlant de coses concretes, iniciem el trienni de preparació mitjançant l’elecció d’un logotip per a aquests tres anys, i culminarem el trienni el 2026 amb algun tipus de Trobada o Congrés Mundial.

Quants salesians cooperadors hi ha a la regió ibèrica? Quin és el camp d’actuació?

Actualment som uns 1.900 salesians cooperadors a la Regió, que comprèn Espanya i Portugal, dividits en set províncies.

El camp d’actuació és molt ampli, com a reflex del nostre Projecte de Vida Apostòlica. Són molts els germans que es dediquen a l’educació en escoles salesianes i no salesianes, però són més els cooperadors que viuen la seva vocació a la seva vida familiar o en tota mena de feines.

A més, a la Regió també hi ha més d’una desena de germans que són sacerdots diocesans o diaques. Molts són a més els germans grans, exemple per a tots nosaltres, que viuen la seva vocació salesiana per mitjà de la pregària i el testimoniatge de vida.

Què hi destaques de l’Associació?

La seva gran diversitat (com deia hi ha múltiples maneres de viure la nostra vocació i molts apostolats) i el gran entusiasme per anar fent passos cap a una presència més significativa entre els joves, dins i fora de les cases salesianes.

Crec també que el nivell de competència i formació dels salesians cooperadors de la Regió és, en termes generals, molt alt.

Vas accedir a la teva responsabilitat a Cooperadors fa un any, més o menys, quin és el teu somni per a aquesta associació a la regió on representes?

El meu somni és que puguem a poc a poc anar sent una mica més significatius i autèntics en la vivència del nostre Projecte de Vida Apostòlica, de manera que puguem arribar a ser un veritable testimoni de vida cristiana per als joves i famílies.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…