L’Hort escolar salesià, un espai per aprendre a pensar i educar emocionalment

23 mayo 2023

Salesians Ciutadella

l

A Salesians Ciutadella, a Menorca, aporta una sèrie d'estratègies gratificants i úniques en una experiència vivencial i manipulativa.

La presència dels horts escolars a les escoles salesianes cada cop és un projecte més consolidat. Apropa als infants a la terra, i estableix un vincle amb la cura del medi ambient i la necessitat de viure en harmonia com a espècies i ser conscients que tots ens hem de cuidar en el “cicle de la vida”.

A més, des de Salesians Ciutadella, afegeixen que «l’hort aporta una sèrie d’estratègies gratificants i úniques per l’alumnat. Ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar emocionalment, per tenir domini de les habilitats socials, tot emmarcat de manera pràctica, vivencial i manipulativa.

Molts dels infants no havien vist mai quin és el procés que es produeix per créixer  un tomàquet, un enciam, les maduixes, els carbassons, les mongetes, la remolatxa… Que a partir d’una flor pugui créixer un fruit, que hi ha plantes que no neixen a partir d’una flor, sinó que és des de l’arrel… I aquest moment és màgic, i tant mestres com alumnat el gaudim i desconnectem molt».

A més dels objectius propis del procés de plantar, créixer, cuidar i recollir, el projecte de l’Hort escolar, a Ciutadella:

  • Treballa la conscienciació pel medi ambient.
  • Mostra valors com la responsabilitat i el compromís.
  • Potencia el treball en equip.
  • Estimula els sentits, a més de la creativitat i la imaginació.
  • Desenvolupa les habilitats motrius.
  • Aporta un contacte directe amb la terra i amb els aliments quotidians.

El projecte d’Hort escolar és una experiència que es duu a terme en altres presències salesianes com ara Alcalá de Guadaíra, Palma del Río, Salesians Carmona, Alacant, Salesians La Orotava i Ripoll, entre d’altres.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
No estás solo

No estás solo

Si nos pidieran hacer un sencillo ejercicio mental pidiéndonos cerrar los ojos y pensar en alguien que esté atravesando por una crisis de soledad, es decir, que se sintiera sola, es más que probable que se nos viniera la imagen de alguien anciano; quizá también...

Actualidad
‘Los hijos del dolor’, el trabajo de los Salesianos en Colombia con los enfermos de lepra

‘Los hijos del dolor’, el trabajo de los Salesianos en Colombia con los enfermos de lepra

Misiones Salesianas, en colaboración con el programa de Televisión Española (TVE) Pueblo de Dios, viajó el pasado mes de noviembre a Colombia para reflejar el trabajo de los misioneros salesianos en ambas inspectorías, con sucesivos capítulos para reflejar la labor salesiana en Bogotá, Agua de Dios, Barranquilla y Cali.