L’Hort escolar salesià, un espai per aprendre a pensar i educar emocionalment

23 mayo 2023

Salesians Ciutadella

l

A Salesians Ciutadella, a Menorca, aporta una sèrie d'estratègies gratificants i úniques en una experiència vivencial i manipulativa.

La presència dels horts escolars a les escoles salesianes cada cop és un projecte més consolidat. Apropa als infants a la terra, i estableix un vincle amb la cura del medi ambient i la necessitat de viure en harmonia com a espècies i ser conscients que tots ens hem de cuidar en el “cicle de la vida”.

A més, des de Salesians Ciutadella, afegeixen que «l’hort aporta una sèrie d’estratègies gratificants i úniques per l’alumnat. Ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar emocionalment, per tenir domini de les habilitats socials, tot emmarcat de manera pràctica, vivencial i manipulativa.

Molts dels infants no havien vist mai quin és el procés que es produeix per créixer  un tomàquet, un enciam, les maduixes, els carbassons, les mongetes, la remolatxa… Que a partir d’una flor pugui créixer un fruit, que hi ha plantes que no neixen a partir d’una flor, sinó que és des de l’arrel… I aquest moment és màgic, i tant mestres com alumnat el gaudim i desconnectem molt».

A més dels objectius propis del procés de plantar, créixer, cuidar i recollir, el projecte de l’Hort escolar, a Ciutadella:

  • Treballa la conscienciació pel medi ambient.
  • Mostra valors com la responsabilitat i el compromís.
  • Potencia el treball en equip.
  • Estimula els sentits, a més de la creativitat i la imaginació.
  • Desenvolupa les habilitats motrius.
  • Aporta un contacte directe amb la terra i amb els aliments quotidians.

El projecte d’Hort escolar és una experiència que es duu a terme en altres presències salesianes com ara Alcalá de Guadaíra, Palma del Río, Salesians Carmona, Alacant, Salesians La Orotava i Ripoll, entre d’altres.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...