10 esdeveniments a l’Agenda Salesiana per al 2024

3 enero 2024

Salesians Comunicació

l

L'any nou fa que ens plategem objectius, que pensem en què volem fer, en quins esdeveniments ens agradaria participar. Salesians et fa algunes propostes.

Són 10 esdeveniments de l’Agenda Salesiana per al 2024 que poden resultar interessants i que dibuixaran, entre molts altres esdeveniments, un camí atractiu.

1

Un Somni per a tu… que et fa somiar

Gener, el mes de Don Bosco, s’inicia amb la proposta de l’Estrena del Rector Major: «Un Sueño que hace soñar», s’uneix a tot allò proposat per la Campanya pastoral: Un somni per a tu.

2

Jornada Nacional de FP

La jornada tindrà lloc el 9 de febrer. La nova Llei de FP és un important tema de treball per a tots els Centres de Formació Professional Salesians. 2024 és l’any en què la llei s’ha de posar en marxa a tot el territori espanyol. Un somni per a tu.

3

IA: Claus i reptes d´una nova frontera

El 29 de febrer i 1 de març se celebra la X Jornada Salesiana de Comunicació, un esdeveniment consolidat en el temps i que aquest any s’enfoca en un tema de gran actualitat i interès: La intel·ligència artificial.

Tota la informació a la pàgina web de la Jornada.

4

SUEÑOS, el musical

El 4 d’abril serà l’estrena del musical “Sueños” de Toño Casado.

Poden fer-se realitat els somnis? Una divertida companyia de circ ens explica la història de Joan Bosco, un noi pobre, d’un mas al nord d’Itàlia del segle XIX, que amb nou anys va tenir un somni que va marcar el seu destí. Va arribar a ser un capellà molt particular, mag i saltimbanqui que, amb l’ajuda de la Dama del Trapezi i de la seva temperamental Mamá Margarita, viurà emocionants i divertides aventures.

L’autor i compositor de ‘33 El Musical’ i ‘Viacrucis’, Toño Casado, torna als escenaris amb una nova obra lluminosa, divertida i emocionant. ‘Sueños El Musical’ és un espectacle per a tots els públics, sorprenent i vertiginós, que farà riure i plorar. Un espectacle on comprovar, a través de la música, el ball, les acrobàcies, la màgia, que els somnis es poden fer realitat. Només cal creure en ells i somiar en gran.

Tota la informació a suenoselmusical.es

5

Diàlegs de Pastoral Juvenil

El mateix mes d’abril, el dia 12, s’han organitzat els II Diàlegs de Pastoral Juvenil. Iniciativa que el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) va començar el curs passat amb gran acceptació per part dels agents de pastoral.

La iniciativa es repeteix aquest any, tocant temes de gran actualitat en relació als joves.

6

Preparació del 150è aniversari dels Salesians Cooperadors (SSCC)

2024 és el segon any de preparació per part dels SSCC del seu 150è aniversari. Al llarg de l’any, el dia 9 de cada mes publicaran la newsletter especial aniversari i realitzaran activitats que els ajudin a aquesta preparació.

Tota la informació a la seva pàgina web: cooperadores.org

7

Capítols provincials

L’any 2024 és l’escollit per realitzar els Capítols Provincials d’ambdues inspectories salesianes: Maria Auxiliadora i Santiago el Mayor.

Aquest esdeveniment, que es repeteix al calendari de les diferents inspectories del món, no és només una reunió puntual o una trobada programada. Es tracta d’un procés de reflexió entre els salesians i representants de les comunitats educativo-pastorals de diversos punts del territori on cadascú aporta el millor per continuar creixent.

Cal destacar que aquest CI’24 arriba amb un any d’antelació en haver estat creat Cardenal el Rector Major, don Ángel Fernández Artime. “L’esdeveniment ha portat com a conseqüència la convocatòria del CG’29”, afegia insistint que, a més, es contextualitza en el bicentenari del somni dels 9 anys i en el procés de reestructuració de la Inspectoria.

8

Congrés internacional d’ADMAS a Fàtima

Del 29 d’agost a l’1 de setembre, Fàtima acollirà aquest congrés. Esdeveniment que es repeteix cada dos anys i que congrega els representants de totes les Associacions de Maria Auxiladora de tot el món.

L´objectiu principal d´aquest Congrés és conèixer, aprofundir i difondre la devoció a Maria Auxiliadora.

Tota la informació a la pàgina web del Congrés.

9

Campobosco Nacional

Es celebrarà del 30 de juliol al 8 d’agost del 2024 i portarà per lema «Te daré una Maestra».

El Campobosco 2024 és una trobada organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal en què es recorre la terra on va néixer el carisma salesià, la terra de Don Bosco i Mare Mazarello, apropant els joves a la seva experiència espiritual i la seva resposta creient.

Al Campobosco s’acosten a Jesús i el seu Evangeli a través de la Paraula de Déu, es busca mirar el rostre de Jesús que va inspirar els fundadors salesians, s’ofereix als participants confrontar-se amb la fe que van viure Don Bosco, Mare Mazzarello, i els joves del primer Oratori. En aquest Campobosco, els salesians i salesianes volen encoratjar el protagonisme dels joves fent camí sinodal amb l’Església del nostre temps.

Ja estan obertes les inscripcions. Tota la informació a pastoraljuvenil/campobosco

10

Sínode Salesià dels joves

Des de l’11 i fins al 16 d’agost la Congregació Salesiana ha convocat el Sínode dels Joves al Bicenteneri del somni dels 9 anys. El lloc escollit «El Colle Don Bosco» a Torí.

El Sínode Salesià dels Joves vol ser un camí dels joves de les nostres inspectories per valoritzar i aprofundir el somni dels 9 anys, redescobrint-ne el significat per a l’espiritualitat, el discerniment i la realització de la pròpia vocació. Suposa la implicació i la participació directa dels joves.

S’invita un màxim de dos joves per inspectoria dels SDB i dos de les FMA implicats en l’animació pastoral en realitats locals i provincials i en activitats de la MJS. L’edat dels participants és de 18 a 30 anys. Amb ells, dos Salesians i dues Filles de Maria Auxiliadora per Regió.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…