Acte de graduació de les promocions dels cursos d’experts en Direcció de Centres Educatius i Coordinació de Pastoral 22-23

23 noviembre 2023

Comunicació Escoles Salesianes

l

Es va celebrar a Salesians Atocha-Madrid el passat 23 de novembre de 2023.

El matí del dijous 23 de novembre es va celebrar la cerimònia de graduació dels cursos d’experts en Direcció de Centres Educatius i Coordinació de Pastoral, organitzats per Escoles Salesianes, a la Seu Inspectorial de Salesians Santiago El Mayor, a Madrid. 

Aquest esdeveniment ha marcat el tancament de les formacions corresponents al període 2022-2023, en què van participar prop de noranta docents de col·legis Salesians i Salesianes a Espanya. La formació docent és un pilar fonamental per proporcionar una educació de qualitat capaç d’enfrontar els reptes actuals de la societat.

Representants de les comissions inspectorials d’escoles van acompanyar els docents en un acte que va comptar amb l’assistència de Coral Larraz, de les Salesianes i membre del Consell d’Escoles Salesianes, Joaquín Martín, Andres Corbacho, Luis Miguel Notarlo, Carles Rubio, i Miguel Canino com a coordinador inspectorial juntament amb l’equip d’escoles de la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX), i Óscar Bartolomé, com a coordinador nacional i inspectorial d’escoles a la Inspectoria Santiago El Mayor (SSM)

L’equip directiu del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) també hi va ser present; amb l’assistència de Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil de Maria Auxiliadora i José Miguel Núñez director del CNSPJ. 

Tots els presents van expressar el seu agraïment i van animar els docents presents a continuar la seva formació diària per brindar una educació d’excel·lència i formar persones, no només en aprenentatges i qüestions acadèmiques, també en la cura i respecte cap a la societat de la qual formem part, sota el carisma salesià.

“Som conscients que l’educació no està exempta d’actualitzar-se i adaptar-se als canvis continus. La formació permanent sembla avui més necessària que mai, encara que sempre ha estat important. El nou marc normatiu, les situacions familiars, la situació econòmica o el perfil del professorat i de l’alumnat, ens demanen estar en una actitud de millora i revisió contínua. Amb tot això a la nostra motxilla, l’objectiu primordial de les nostres escoles és acompanyar infants i adolescents per convertir-los en agents de canvi del futur, i assolir una societat més justa i igualitària per a tothom.”

En aquest context, es va reafirmar la convicció que les escoles salesianes són autèntics ambients privilegiats per a l’evangelització. Aquesta convicció, lluny de ser una mera declaració, impulsa l’aposta per formacions i aprenentatges significatius, principalment en l’àmbit personal, i així complir amb el propòsit fonamental de les escoles salesianes: l’educació i evangelització dels joves, especialment dels més vulnerables.

L’acte va comptar amb la ponència de Jesús Mª Calvo Macho, director del Col·legi San Juan Bosco de Salamanca. Al seu testimoniatge «Aprenentatges d’un directiu d’una escola salesiana«, va compartir la seva vivència com un dels primers directors seglars a una escola salesiana. Ha abordat temes com l’exercici de la funció directiva, el sentit de pertinença a la congregació, el lliurament personal i el compromís amb l’escola per als infants, joves i famílies.

Diversos alumnes d’aquests cursos d’experts també van prendre la paraula expressant el compromís amb la responsabilitat d’acompanyar, ajudar i delegar en les tasques d’acompanyament i coordinació, sota el missatge de l’evangeli; “estimar sense mesurar, sense mesurar qui i sense mesurar el com”. També emfatitzaven en el paper dels docents de les escoles salesianes com a testimonis, guies, acompanyants i responsables d’identitat salesiana als nostres centres.

Finalment, Óscar Bartomeu va concloure la cerimònia de graduació agraint l’esforç de tots els alumnes durant el curs 2022-2023.

SOBRE LES ESCOLES SALESIANES

Les Escoles Salesianes tenen les seves arrels en la tasca de Don Bosco amb els joves de Torí al segle XIX. Des dels seus inicis, el seu enfocament ha estat l’educació integral i la promoció dels joves com a ‘bons cristians i honrats ciutadans’. Avui dia, les escoles salesianes constitueixen una xarxa extensa i valuosa, amb 141 centres educatius a tot Espanya, compromeses a mantenir la missió i l’estil educatiu que els fundadors van promoure.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…