Avança ‘Una pastoral que educa per estimar’, procés de reflexió iniciat el 2020

23 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

El procés de reflexió iniciat el 2020 va tenir una nova trobada de coordinació el 20 d'octubre del 2023 passat.

Amb l’inici del curs educativo-pastoral 2023-2024, es va renovar amb entusiasme i esperança el compromís d’evangelització entre els infants, els adolescents i els joves atesos per les comunitats salesianes. Després d’haver establert les directrius a nivell local i inspectorial, va arribar el moment de coordinar els esforços nacionals. En aquest esperit d’unitat, es va celebrar la Jornada d’Equips Nacionals de Pastoral Juvenil el 20 d’octubre del 2023, a la casa Inspectorial de Salesians Santiago el Mayor.

El nou format de la trobada s’emmarca dins de la remodelació de les estructures nacionals d’animació pastoral que s’està fent des del 2020. La renovació dels estatuts del Centre Nacional Salesià de PJ, la posada en marxa d’un nou organigrama i la redefinició dels equips nacionals formen part d’aquest procés que culminarà amb la inauguració de nova seu del CNSPJ a la nova Casa Don Bosco que tindrà lloc molt aviat.

El tema central de la jornada va ser “Una Pastoral que Educa per Estimar”. L’objectiu principal era fer equip, compartir projectes i unificar criteris en l’acció comuna. A més, es buscava enfortir un espai de reflexió per abordar els desafiaments de la pastoral juvenil a Espanya i trobar camins convergents per avançar cap a una pastoral juvenil més inclusiva, orgànica i cohesionada al context d’Espanya salesiana.

La ponència principal, titulada «Sexualitat i Desenvolupament Personal: Educació per a l’Amor», va ser presentada per Sofia Velasco, membre de l’equip interdisciplinari d’educació afectivosexual. En la seva exposició, Velasco va destacar la importància d’educar les emocions i d’inculcar valors d’amor i respecte a l’educació, oferint eines concretes als educadors a nivell local.

José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, va compartir la seva perspectiva sobre el propòsit d’aquesta trobada: “Units, Salesians de Don Bosco, Filles de Maria Auxiliadora, Salesians Cooperadors i joves del Moviment Juvenil Salesià, ens unim per enfortir el nostre compromís compartit en un projecte pastoral cada vegada més unificat i orgànic, que es nodreix dels mateixos projectes inspectorials. convençuts que la nostra missió s’enforteix quan treballem junts i promovem iniciatives i projectes de manera col·laborativa i creativa”.

Aquest esdeveniment va proporcionar una oportunitat valuosa per a la reflexió, el disseny d’estratègies pastorals conjuntes i l’enfortiment del treball de les inspectories. Els treballs de grup i les bones pràctiques presentades assenyalen nous camins per seguir treballant en l’àmbit de l’educació afectivosexual d’infants, adolescents i joves en els nostres projectes locals. De la mateixa manera, es van compartir els processos en què, a nivell nacional, salesians i salesianes estan immersos; així com les propostes de les campanyes pastorals que s’impulsen des de les inspectories.

Tota la informació sobre aquesta trobada i els materials treballats es troben disponibles al lloc web.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…