BIKreando de Salesians Elx, un pont entre la realitat i els somnis dels joves emprenedors

19 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

El dijous 26 de maig tindrà lloc la Trobada Final al Centre de Congressos d'Elx d'una iniciativa que compta amb el suport de més de 20 organitzacions i empreses de diferents sectors.

BIKreando és un innovador projecte de Salesians Elx basat en la implementació d’una metodologia pròpia que aglutina moltes altres, que treballa el desenvolupament del pensament crític i creatiu, combinant de manera equilibrada metodologies actives d’aprenentatge i eines digitals en cadascuna de les fases en què se’n divideix el desenvolupament, juntament amb els continguts curriculars de qualsevol mòdul de les diferents especialitats de l’oferta de Formació Professional i d’algunes assignatures de Secundària i Batxillerat, en relació amb l’emprenedoria i la innovació.

El proper dijous 26 de maig tindrà lloc la trobada final d’aquest curs. Al llarg de tot el dia els joves participants assistiran a una jornada formativa al Centre de Congressos d’Elx on diverses empreses explicaran els seus casos d’èxit i es podrà assistir a una exposició dels projectes. A la tarda tindrà lloc la taula rodona ‘Projectant l’educació davant el metavers’. Tot seguit tindrà lloc l’acte de cloenda amb el lliurament de premis als alumnes guanyadors.

Aquest projecte, promogut per Salesians i el CEEI d’Elx, actualment el recolzen més de 20 organitzacions i ja hi participen un gran nombre d’empreses de diferents sectors. Es desenvolupa actualment a nivell de la província d’Alacant, fent-se ja els primers passos per replicar-ho en altres comunitats autònomes.

Respon a les necessitats que el món empresarial demana als centres educatius, ja que permet desenvolupar i avaluar competències professionals, personals i socials en el nostre alumnat, abans de la seva incorporació al mercat laboral, fomentant alhora el desenvolupament dels principis sobre els quals se sustenta la denominada Economia Circular, a més de treballar de manera pràctica els ODS, incentivant la seva aplicabilitat a tots els nivells i en connexió amb l’economia de la zona on es desenvolupi.

L’experiència té com a objectius:

  1. Respondre a les necessitats que el mercat laboral demana al sistema educatiu, especialment aquelles que estan relacionades amb el desenvolupament de les anomenades habilitats toves, comunicatives i digitals.
  2. Facilitar l’aprenentatge i la competència per generar idees innovadores que portin l’alumnat al disseny i desenvolupament dels seus propis prototips, generant una cultura emprenedora pràctica entre els alumnes.
  3. Fomentar el treball en xarxa, implicant les empreses tutores seleccionades juntament amb altres empreses i entitats col·laboradores en el desenvolupament de les diferents fases, així com en la formació necessària tant del professorat com de l’alumnat dels centres implicats.
  4. Utilitzar aquells mòduls (en el cas de la Formació Professional) o assignatures (en el cas de l’ESO i BAT) que es prestin per la seva naturalesa al desenvolupament de l’anomenat “design thinking”, fomentant el desenvolupament del pensament crític i creatiu.
  5. Inculcar i enfortir de manera transversal entre els joves, el desenvolupament dels principis sobre els quals se sustenta la denominada Economia Circular, fomentant-ne la concreció en les propostes innovadores que es desenvolupin.
  6. Fomentar i identificar l’aplicabilitat dels objectius de desenvolupament sostenible, reforçant una cultura social més justa, solidària i sostenible.

Un projecte que segueix creixent

“El curs vinent s’iniciarà una prova pilot a un centre de Cartagena i a un altre de Saragossa que seran els centres de referència dins de les comunitats autònomes de Múrcia i Aragó. La intenció és arribar a totes les comunitats autònomes i fora d’Espanya, creixent a poc a poc per garantir l’èxit del projecte”, explica el coordinador. Carlos Berenguer. 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…