Celebrada a Sevilla la trobada dels Consells Locals de la Família Salesiana

11 octubre 2023

Comunicació Família Salesiana

l

Aquesta cita se celebra per als grups d'Andalusia, les Canàries i Extremadura des de fa més de 30 anys.

La vida de la Família Salesiana ha començat el curs 2023-2024 amb la trobada habitual dels Consells locals dels Grups de Família Salesiana d’Andalusia, Canàries i Extremadura, que se celebra des de fa ja més de 30 anys.

”Ho hem fet ‘caminant junts’, a través dels Jardines del Valle, cap al Temple Santuari del nostre Pare Jesús de la Salud i Santa María de las Angustias Coronada, un ampli grup d’unes 240 persones, que van voler iniciar la jornada amb la celebració de l’Eucaristia, a l’antiga Església de les Religioses del Sagrat Cor, ubicada a l’esquena de la casa natal de Santa Ángela de la Cruz i a pocs metres de la Basílica de Maria Auxiliadora, i recordant el “Jo et donaré una mestra” que havia dit Jesucrist a Joan Bosco al somni dels 9 anys”, explicaven els participants sobre el primer moment.

La Trobada, preparada amb cura i col·legiadament pel Consell inspectorial de Família Salesiana per a Andalusia, Extremadura i Canàries, tenia com a finalitat unir forces per afrontar amb ganes i il·lusió la tasca del curs 2023-2024, estrènyer els llaços de la comunió, facilitar la millor participació en la missió comuna i estendre el carisma salesià al territori.

La jornada, una mica més calorosa del normal per a la data, es va afrontar amb coratge per part de tots els participants, després de l’Eucaristia al Temple dels Gitans, atès pels Salesians de la Trinidad i els de la Casa Bartolomé Blanco. “La Hermandad de los Gitanos ens van acollir com a veritables germans i ens van ajudar a pregar i prendre part a l’Eucaristia, presidida pel Director espiritual de la Hermandad i concelebrada per 7 delegats de Família Salesiana”, compartien.

Després del pelegrinatge al Temple dels Gitanos el director de la Casa Salesiana de la Trinidad, Miguel Canino, va donar la benvinguda a tots els participants a la trobada.

I es va donar inici al moment de la formació, dedicat en aquesta ocasió a aprofundir el somni dels 9 anys, va anar a càrrec de José Miguel Núñez Moreno, feliç entre els seus germans i amics de la seva inspectoría de Maria Auxiliadora. “Va ser certament el plat principal de la jornada. Ho va fer amb fondària, domini del tema i claredat; destacant la importància carismàtica d’aquest somni i la seva actualitat. Es notava que parlava per comprometre’ns tota la Família Salesiana en el servei als joves més pobres”.

La presentació va estar acompanyada per un grup musical que subratllava alguns textos de la conferència amb cants que n’il·luminaven el contingut destacant-ne la importància i la significació des del punt de vista de l’espiritualitat salesiana.

José Miguel Núñez, actual Director del Centre Nacional de Pastoral Juvenil va ser molt aplaudit. I va respondre les preguntes que se li van plantejar a continuació.
Després de la formació va arribar el moment de les salutacions dels responsables provincials dels 8 Grups de Família Salesiana presents a la trobada, que, després de la salutació, van presentar a més breument els objectius i actes principals del proper curs. Van intervenir: per ADMA, María José Vélez Bernal; per la ASSCC, Rocío del Nido; per EXA-DB, Óscar Cuadrado; per EXA-FMA, María Marvizón; per HDB, Carmen García i Andrés Redondo; per HHCC, Inma Pérez; por HMA, Margarita Acedo i per SDB, Luis Fernando Álvarez.

Després del dinar a les 14:30 a la Carpa del pati de la Trinidad es van reunir els consells locals dels grups, per posar en comú objectius, mitjans, urgències i mètodes. Va ser un temps de feina ben aprofitat durant una hora i vint minuts.

La Trobada va acabar als peus de Maria Auxiliadora amb les Bones Nits de l’inspector, Fernando Miranda Ustero, que va animar a abocar-se a la cura dels joves amb generositat incansable. La col·lecta per al Pla d’atenció a les Famílies del Consell inspectorial de Família Salesiana, amb què va acabar la trobada, va pujar a 973,10 €.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…