Celebrada l’Assemblea Federal d’Antics Alumnes a Las Palmas de Gran Canaria

22 mayo 2023

Maribel Fernández Rando

l

Durant els dies 12 i 13 de maig amb motiu del centenari de l´arribada de la Família Salesiana al´illa.

Durant els dies 12 i 13 de maig, la Federació Regional Zona Sud dels Antics i Antigues Alumnes de Don Bosco, va celebrar al Col·legi Salesià de Las Palmas de Gran Canaria, amb motiu del centenari de l´arribada de la Família Salesiana, l´Assemblea Federal 2023.

Després de la càlida acollida dels membres de l’associació amfitriona a l’aeroport, i posterior trasllat a l’hotel, els actes principals de l’Assemblea van tenir lloc al Col·legi Salesià Sagrado Corazón de Jesús, concretament a la Sala de Don Bosco.

L’inici de la jornada de dissabte començava amb la benvinguda del president, José Puerto Aparicio, i del salesià Luis Fernando Álvarez, delegat inspectorial de Família Salesiana. Després de l’oració i paraules del president de l’associació de Las Palmas, Gaspar Sarmiento, es constituïa la taula presidencial. Després de la presentació d’informes, memòries i estats de comptes, arribava el torn dels joves, en aquest moment, Pablo Cuervas, president de l’associació de Granada, juntament amb Carmen Gómez presentaven l’informe i l’actualitat dels grups joves del moviment, així com la crònica de la passada Trobada Regional Jove celebrada durant el mes d’octubre a Pozoblanco.

Després del recés, on es va poder degustar dolços i productes típics de la terra, es donava pas a l’Assemblea Extraordinària, on es van presentar peticions dels distintius de Plata per a les persones següents: Juan Cerejido Romero i Enrique Juliá Pastrana de Cádiz, César Hernández Llopis i Pedro Mesa Domínguez de La Orotava, Tenerife i per a Gaspar J. Sarmiento Domínguez de Las Palmas de Gran Canaria.

Per al tancament de la primera jornada, com no podia ser altrament, Ildefonso Casas, sdb, regalava unes emotives bona nit als presents.

Dissabte al matí començava amb el tema formatiu “L’equip d’AA.AA. de DB”, desenvolupat per Pedro Cantos Luque, president de la Fundació Juan Bosco Siglo XXI i membre de l’executiva confederal. Prosseguia l’assemblea amb la intervenció del president confederal Diego Aragón i altres membres de l’executiva confederal, informant de l’actualitat de la confederació nacional, així com de la presentació de la propera Assemblea a celebrar a Oviedo els dies 2, 3 i 4 de juny.

Prosseguia la jornada amb la resta d’informes de vocalies, per part de l’executiva federal i les intervencions de cadascuna de les associacions locals presents, on van exposar la seva situació actual, així com les activitats i projectes en què es troben treballant. L’Associació de Palma del Río exposava la seva candidatura com a seu de l’Assemblea Federal per al 2024 i Córdoba presentava la seva proposta per a la de l’any 2025.

Amb el lliurament per part de l’associació amfitriona, de record a les associacions, i els agraïments a l’obra salesiana de Las Palmas, a la junta local de la seva Associació d’Antics i Antigues Alumnes de Don Bosco, i a tots els que han treballat perquè hagi estat possible la realització d’aquesta trobada, finalitzava la convocatòria d’aquest any.

Després de dinar, els participants van visitar la Catedral de Santa Anna, amb un fantàstic guia, el Deán de la mateixa, José Lavandera que es va mostrar molt entusiasta amb els antics alumnes de Don Bosco realitzant una àmplia visita amb explicacions molt completes.

Després van recórrer el cèlebre barri de Vegueta amb un guia extraordinari, Juan José Laforet, cronista oficial de Las Palmas de Gran Canària i cronista oficial de l’illa de Gran Canària. “No vam perdre ni una sola frase de les seves explicacions històriques i culturals, que van ser molt enriquidores per conèixer el meravellós enclavament on ens trobàvem”, afegien.

“També celebrem l’Eucaristia solemne, a les plantes de la nostra mare Maria Auxiliadora, concelebrada pel Delegat Inspectorial de la Família Salesiana Luis Fernando Álvarez i per Ildefonso Casas Nieto, SDB.

Una celebració propera i familiar amb una emotiva homilia, on també teníem present Fernando Miranda en el seu nomenament com a nou inspector”, compartien.

En acabar l’Eucaristia, amb la presència dels antics alumnes i familiars, se li va imposar a l’antic alumne Daniel Martín Sánchez el Distintiu de Plata concedit al Consell Regional de l’any 2004 celebrat a Las Palmas de Gran Canaria. Daniel va estar acompanyat en tot moment per la seva entranyable família i per tota la família salesiana.

“Amb tot el que hem viscut, tornem a casa amb la il·lusió renovada, amb l’alegria de poder compartir en família aquest gran carisma del qual seguim sent hereus, i l’agraïment sempre present al nostre Pare, Mestre i Amic, Sant Joan Bosco.

Endavant, tornarem a trobar-nos l’any que ve a Palma del Río….”, concloïen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…