Centenars de corredors es calcen les sabatilles amb fins solidaris

4 febrero 2022

Comunicació

l

De curses i cross populars fins a marxes virtuals a diferents llocs de tota la geografia espanyola s'han celebrat amb la proximitat de la festa de Don Bosco.

Entre les activitats estrella al voltant de la celebració de la festa de Sant Joan Bosco va destacar l’organització per tota la geografia espanyola d’un gran nombre de carreres populars dedicades al sant i al patró de la joventut. La gran majoria té una finalitat solidària i a través dels diners recaptats es dóna suport a iniciatives socials de diferent índole, des del suport a campanyes de les ONGD salesianes fins a iniciatives més locals, cadascuna en funció de la seva realitat i entorn.

Don Bosco considerava l’esport com una eina fonamental de la seva pedagogia. Per això, no és estrany que al voltant de la seva festa hagin sorgit diverses carreres populars solidàries que porten el nom del fundador dels Salesians. Algunes d’aquestes proves que tenen una llarga tradició, aquest any  s’han vist posposades o cancel·lades a causa de la pandèmia, però d’altres s’han pogut desenvolupar amb mesures de seguretat i higiene exigents per assegurar la salut dels participants.

Es el cas de la Cursa Solidària d’Alacant que va comptar amb una gran participació per part de la Família Salesiana tant en la seva organització prèvia com en el nombre de dorsals que van ser portats pels salesians cooperadors. De la mateixa manera, a Salesians El Campello i Salesians L’Almunia van gaudir del Cross Don Bosco Solidari 2022 amb gran participació i bon ambient entre totes les categories.

Per la seva bandaSalesians Sarrià, amb la col·laboració de l’escola de Salesianes Santa Dorotea, va organitzar la 6.ª edició de la cursa solidària The Bosco Run per finançar el projecte ‘Repassem Junts’ que compta amb la col·laboració dels Serveis Socials del Districte de Sarrià. La competició solidària es va celebrar el diumenge 23 de gener amb un nou recorregut de 5km pels carrers que envolten la presència salesiana escola.

La finalitat d’aquesta carrera és contribuir a finançar el projecte Repassem Junts, que brinda suport acadèmic a nens i nenes del districte de Sarrià. Aquest projecte, que compta amb la col·laboració de Serveis Socials de l’Ajuntament, proporciona una estona d’estudi, de jocs i berenars saludables a aquests nens i nenes, als quals se’ls ha detectat algun tipus de dificultat o manca en el seu progrés acadèmic.

En el cas de Salesians Ciudad de los Muchachos s’ha dut a terme un Cross Don Bosco Virtual. Amb l’objectiu de promoure hàbits de vida saludable s’ha animat als membres de la presència salesiana a imprimir el dorsal i fer esport en família, per després compartir la foto a les xarxes socials. Una mostra de la gran participació es pot veure al següent vídeo.

Entre les properes cites estarà la 19a Edició del Cross Popular Don Bosco a Puebla de la Calzada que tindrà lloc el 6 de febrer. Aquesta prova, a més de la tradició consolidada, és puntuable pel circuit “Runnavideño Vegas Bajas 2021/22. Un clàssic a les carreres populars de la comarca que continua amb l’essència de la presència salesiana tan arrelada al municipi incentivant la superació i la pràctica esportiva des d’edats molt primerenques.

L’esport educatiu salesià

L’esport és educatiu, en la varietat de les obres i presències, quan es troba emmarcat en el Projecte Educativo-Pastoral del Centre, amb uns fins clars i concrets, una estructura definida, més enllà de tota improvisació i animat per persones concretes serioses, responsables i portadores de valors. Aquests elements poden sens dubte validar aquest mitjà educatiu integral que és l’esport amb el seu ric ventall de possibilitats.

Però l’esport també és una estupenda plataforma d’acció pastoral. Hi ha una sèrie d’elements que fan de l’esport un lloc de proposta evangèlica i pastoral en clau salesiana per als infants i joves com a capacitat de convocatòria i formació de grup; el desenvolupament de valors com ara l’esforç, la solidaritat, la disciplina, l’altruisme, la preocupació pel treball dels altres; i, la possibilitat de compartir experiències i models didentificació, amb gran sentit de confiança i obertura als membres de l’equip i animadors esportius.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…