Consulta Regional Ibèrica dels Salesians Cooperadors

13 junio 2023

Enrique Navarro, salesià cooperador

l

Durant el cap de setmana del 10 a l’11 de juny, va tenir lloc la Consulta Regional Ibèrica a Madrid, on es van reunir els coordinadors provincials, delegats SDB i FMA, la SER i convidats.

Durant el cap de setmana del 10 a l’11 de juny, va tenir lloc la Consulta Regional Ibèrica a Madrid, on es van reunir els coordinadors provincials, delegats SDB i FMA, la SER i convidats, un total de 37 persones. Aquesta consulta té lloc dues vegades l’any i, en línies generals, «vam gaudir d’una consulta tenyida de convivència fraterna i en què es va poder gaudir d’experiències interprovincials per avançar en la nostra tasca apostòlica que vam articular a cada centre local». 

Treball intens

Dissabte va ser el dia de més intensitat. Es van tractar punts i propostes del document Criteris d’animació i funcionament de la Consulta regional «Criteris d’animació i funcionament de la Consulta regional» i que serà aprovat al proper Congrés regional (2024).

També es va presentar el projecte triennal com a material de treball per a les províncies: Plan Llama. El nom busca el joc de paraules de ser «llama-dos» alhora que «flama» de foc que dóna llum i calor. Els tres anys se centren en les crides a caminar junts, ser ferment i ser llum. «Un pla preparatori per al nostre 150è aniversari i que ens convida a viure una renovació del zel apostòlic, a ser testimoni de vida presents entre els joves i amb l’estil irrenunciable salesià que ens caracteritza», expliquen des de l’Associació.

De la mateixa manera, també es viurà, el 2024, el bicentenari del Somni dels nou anys de Don Bosco… «Quin període tan il·lusionant! En aquest camí, ens proposen construir l’Associació que somiem de manera creativa i original mitjançant vuit benaurances»

Formació i informació

El dia va continuar i la tarda es va enfocar en una formació sobre l’encíclica del Papa Francesc “Laudato si” que serà una altra línia de treball per al trienni. El grup va poder riure, aprendre, comprendre una mica més sobre la consciència i cura de la casa comuna, fins i tot van acabar cantant!

Es van tractar altres temes. A destacar, l’elecció de la seu per a l’esperada Trobada Regional en què estaran tots els Salesians Cooperadors citats per viure una experiència enriquidora on viure i compartir dies de reflexió per decidir sobre els propers sis anys de la Regió Ibérica.

Finalment, diumenge es va valorar la situació econòmica de la Regió i de l’ONG Cooperació Salesiana i Joves del Món (CSJM) per tal de reforçar la solidaritat econòmica a l’Associació a tots els nivells. Finalitzava el cap de setmana amb l’Eucaristia, «un fermall d’or en què agrair i amb forces renovades per afrontar aquest apassionant camí ple de reptes».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…