Conveni de col·laboració per a la inserció sociolaboral entre Don Bosco Salesianos Social Jaén i el grup d’empreses Castillo de Canena

25 enero 2022

Fundació Don Bosco Salesians Social

l

En el marc del programa Incorpora de Fundació La Caixa.

La Fundació Don Bosco Salesians Social de Jaén, a través del programa INCORPORA de Fundació ”la Caixa”, va signar dijous 20 de gener un conveni de col·laboració amb el grup d’empreses Castillo de Canena, amb l’objectiu de donar suport a l’entitat en la tasca d’inserció sociolaboral que desenvolupa a la província de Jaén.

A l’acte de presentació, celebrat a les instal·lacions de Castillo de Canena, van assistir-hi Patricia Maldonado, Delegada Territorial de Fundació “la Caixa”; Alfonso José Valcárcel, Director del Centre d’empreses de CaixaBank Empreses de Jaén; María del Carmen Cruz García, Directora Territorial de Fundació Don Bosco Salesians Social a Jaén; Eva Carrillo, de la coordinació territorial del Programa Incorpora a l’Agència de Serveis Socials i Dependència d’Andalusia; i Francisco Vañó, com a representant de l’empresa Castillo de Canena.

Aquest conveni contempla una estreta col·laboració en el disseny i l’execució d’accions formatives conjuntes, intermediació sociolaboral, participació en projectes socioeducatius i activitats de voluntariat, mentoria de joves i foment de l’emprenedoria, fent especial èmfasi en els col·lectius més vulnerables de la societat de Jaén.

PROGRAMA INCORPORA

El programa INCORPORA de Fundació” la Caixa” és un programa d’intermediació sociolaboral que combina òptimament les necessitats del teixit social i empresarial, per impulsar la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. La línia Jove del programa té, a més, l’objectiu de fomentar el retorn de joves al sistema reglat per facilitar-ne la incorporació posterior al mercat de treball.

A través del personal tècnic i del treball en xarxa entre entitats socials, es facilita a les persones en itinerari l’accés a ofertes d’ocupació que millor s’adaptin al seu perfil, contribuint també a la millora de la seva ocupabilitat a través del retorn educatiu i de formacions que potenciïn les seves competències socials i laborals que inclouen pràctiques no laborals a empreses.

El programa compta a nivell nacional amb una àmplia xarxa d’entitats socials distribuïdes en diferents grups territorials. El grup Incorpora Andalusia és coordinat per l’Agència de Serveis Socials i Dependència de la Junta d’Andalusia i el formen 59 entitats socials. L’any 2021 s’han aconseguit un total de 6.190 insercions (3.356 homes i 2.834 dones), i 631 joves estan fent accions de retorn al sistema educatiu reglat.

A la província de Jaén, són entitats Incorpora la Fundació Don Bosco Salesianos Social, l’Associació Síndrome de Down, FEJIDIF i ASEIS. El 2021 s’han atès a Jaén 701 persones (357 homes i 344 dones) i s’han aconseguit en total 279 insercions (147 homes i 132 dones). Les entitats han visitat més de 200 empreses de diferents sectors buscant la seva col·laboració per oferir una oportunitat sociolaboral i millorar l’ocupabilitat a persones en diferents situacions de vulnerabilitat (persones amb discapacitat, joves procedents del sistema de protecció de menors, persones aturades de llarga durada etc)

La Fundació Don Bosco treballa dins d’aquesta xarxa Incorpora des de l’any 2013, amb índexs d’inserció sociolaboral elevats dels seus participants, la qual cosa demostra l’èxit del programa i el seu impacte positiu en el teixit social i empresarial de la província.

CASTILLO DE CANENA

Castillo de Canena, firma especialitzada en la producció i comercialització d’AOVE Premium i amb una àmplia història a la província de Jaén des de l’any 1780, ha decidit potenciar les seves accions solidàries, dirigint els seus esforços als que més ho necessiten, complint així amb les seves polítiques en matèria de Responsabilitat Social Corporativa, ratificada amb l’obtenció el 2018 del certificat SGE 21 per FORETICA, i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides. «A la nostra companyia mostrem una gran implicació amb col·lectius especialment vulnerables del nostre entorn», explica el director general Francisco Vañó.

Segons la directora de Màrqueting i Comunicació, Rosa Vañó, «està en el nostre ànim prioritzar les ajudes a aquelles persones de la nostra província amb especials problemes per poder accedir al mercat de treball. Per això volem ser especialment sensibles en relació amb aquesta problemàtica».

S’obre, per tant, una nova via d’intervenció enfocada a la resolució de la problemàtica local i sustentada en una estreta col·laboració entre el Tercer Sector, administració pública i empresa privada.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.