Cuidar és protegir: un estiu salesià segur i respectuós

28 mayo 2024

Confederació de Centres Juvenils Don Bosco España

l

Una formació gratuïta: sensibilitzar i informar sobre el foment del bon tracte entre iguals i la gestió de situacions de maltractament.

La Confederació Don Bosco t’invita a participar en una formació gratuïta destinada a totes les persones que treballin amb menors d’edat en l’àmbit de l’oci i del lleure educatiu, especialment relacionat amb els campaments i activitats d’aquest estiu salesià 2024. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i informar als participants i als responsables de les activitats d’aquest estiu, en el foment del bon tracte entre iguals y en la gestió adequada de situacions de maltractament.

La formació es farà el proper dimarts 25 de juny, de 18:00 a 20:00, en modalitat online. L’encarregada d’impartir-la serà Beatriz Díaz González, orientadora en Salesianos Lugo, qui aportarà la seva experiència i coneixements per asasegurar un ambient segur i respectuós en les activitats de lleure educatiu.

Espais de respecte i cura en el lleure educatiu salesià

L’àmbit del lleure educatiu és d’una rellevància especial par a fomentar valors que promoguin el desenvolupament integral i lliure de la personalitat de nens, nenes i adolescents. El foment de l’autonomia, el respecte vers la diversitat i l’habilitat per a gestionar emocions son capacitats que es promouen des de les activitats en els centres d’oci educatiu. Aquestes activitats formen l’escenari ideal per a la promoció d’una cultura del bon tracte, tal com s’inclou en la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront la Violència (LOPIVI).

Protegir els menors de totes les formes de maltractament és una obligació que recau en pares, mares i agents educatius com son els animadors i les animadores dels nostres centres. Les entitats d’oci educatiu promovem el bon tracte per a generar espais protectors, i els animadors/es hi juguen un paper crucial en respondre a les necessitats de cura, protecció, educació, respecte, empatia i vinculació afectiva dels menors.

Aquesta formació és una gran oportunitat per a preparar els equips d’animadors i de professionals de l’oci educatiu perquè puguin assegurar un estiu de respecte, empatia i bon tracte. 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.