Curs d’orientació i formació per als Inspectors recentment nomenats

18 diciembre 2023

ANS

l

Del 10 al 22 de desembre a Torí-Valdocco amb la participació de Fernando Miranda, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Del 10 al 22 de desembre es desenvolupa a Torí-Valdocco el tradicional curs d’orientació i formació per als inspectors de recent nomenament pel Rector Major i el seu Consell, entre els quals es troba Fernando Miranda, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

En aquesta ocasió participen en el curs els Superiors de nou Visitaduries i Inspectories salesianes, provinents de quatre Regions (Àfrica-Madagascar, Europa Centre i Nord, Interamèrica i Mediterrània), i dos d’ells són Superiors de Visitaduries erigides en aquest any 2023.

Coordinat pel Vicari del Rector Major, Stefano Martoglio, i organitzat pel salesià Patrick Antoniraj, el curs compta amb la presència de:

  • Fernando Miranda Ustero, Inspector d’Espanya-Maria Auxiliadora (SMX);
  • Aurélien Mukangwa Mwana Ngoy, Superior d’Àfrica Congo Congo (ACC);
  • Tarcízio Morais De Castro, Inspector de Portugal (PER);
  • Decancq, Inspector de Bèlgica Nord i Països Baixos (BEN);
  • Gianpaolo Roma, Inspector d’Itàlia Meridional (IME);
  • Dominic Tran Danh Cong, Inspector dels Estats Units Est i el Canadà (SUE);
  • George Tharaniyil, Inspector d’Àfrica Est (AFE);
  • Emilius Salema, Superior de la Inspectoria de Tanzània (TZA);
  • Domenico Paternò, Superior de la Circumscripció Nord Àfrica (CNA).

Les activitats previstes en el programa permeten als inspectors conèixer i aprofundir en les perspectives de la Congregació, gràcies al diàleg directe amb el Cardenal Ángel Fernández Artime, Rector Major, i els seus Consellers, així com compartir amb ells la realitat de les seves terres d’origen.

Quant als continguts purament formatius, els treballs abasten des dels criteris i elements legals per a l’animació i govern de la inspectoria, fins a l’espiritualitat de l’inspector i la identitat i disciplina de la vida religiosa.

En les diverses sessions, a més, gràcies a la presentació dels seus respectius Consellers Generals i Regionals, els inspectors tenen l’oportunitat de conèixer cada Sector d’animació de la Congregació, així com la situació de les diferents Regions salesianes; també se’ls informa sobre les activitats del Secretariat per a la Família Salesiana, de la Postulació General per a les Causes dels Sants de la Família Salesiana i de la Procura Missionera salesiana Missioni Don Bosco de Torí.

No faltarà, en el penúltim dia de la trobada, la visita guiada a la Basílica de Maria Auxiliadora, a càrrec de Mike Pace.

Els treballs conclouen el divendres 22 de desembre amb l’intercanvi d’experiències viscudes, la síntesi general a càrrec del Rector Major i el seu Vicari, i l’Eucaristia final en la capella de Sant Francesc de Sales.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…